Šport > Košarka
19610 ogledov

Lukov trener priznal, da ga je Luka obral za tisoče dolarjev

Luka Dončić Rick Carlisle Rockets Mavs Profimedia
Odločilna trojka Luke Dončića je bila glavna tema intervjujev po koncu tekme.

Dallas Mavericks so na krilih slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića ponoči premagali Memphis Grizzlies s 114:113.

Z 29 točkami je bil Dončić spet najbolj učinkovit igralec na tekmi, temu pa je dodal devet podaj, pet skokov, tekmecem pa je ukradel tudi dve žogi. Kristaps Porzingis je k zmagi prispeval 21 točk.

Pri poražencih je bil s 23 točkami najbolj razpoložen Grayson Allen, ki je 2,2 sekunde pred koncem zgrešil tudi dva prosta meta in Dončiću omogočil preobrat.

Luka Dončić Luka Magic! Šport Luka ob zvoku sirene z neverjetno trojko

Dallas je imel tako za zadnji napad na voljo vsega 1,8 sekunde, kar pa ni zaustavilo Dončića. Luka je namreč poskrbel za enega najbolj spektakularnih košev sezone, saj je ukleščen med dva nasprotna igralca ter vržen povsem iz ravnotežja nekako uspel zadeti "floater" trojko ter poskrbeti za 30. zmago svoje ekipe v tej sezoni.

"Zadnja akcija na tekmi je bila neverjetna," je po tekmi dejal trener Dallasa Rick Carlisle in dodal: "Dajte mu žogo v roke. Luka takrat misli, da je možno prav vse."

rick carlisle | Avtor: Print Screen Print Screen

"Ne štejem več, koliko tisoč dolarjev sem izgubil zaradi njegovih zadetih metov s sredine igrišča. Najino drugo leto, ko smo bili v Mexico City, sem mu plačal kar v pesosih, ker sem bil tako besen. Z njim več ne stavim, ker sem spoznal, da je sposoben čisto vsega," je zaključil Carlisle.

Svojega navdušenja nad svojim soigralcem pa tokrat ni skrival niti Porzingis, kateri je znal biti v preteklih tekmah zelo kritičen do slovenskega zvezdnika ter njegovega vodenja igre v zaključku tekme: "Je preprosto poseben. Imam občutek, da nas s takšnimi potezami sploh več ne spreseneča."

kristaps porzingis | Avtor: Print Screen Print Screen

"Tudi sam sem bil presenečen, ko je šla žoga skozi obroč in prav to so najlepši občutki," pa je na temo odločilne trojke dodal Dončić.

Košarkarji Dallasa so z zmago v Memphisu prekinili serijo dveh zaporednih porazov, Mavericks pa so se z zmago nad neposrednim tekmecem v boju z končnico zdaj utrdili na sedmem mestu na zahodu, po prostem večeru pa bodo v domači dvorani gostil ekipo iz New Yorka.

Luka Dončić Luka šokiral svet Šport Ko svet ponori zaradi Luke! LeBron: "Saj nisi resen!", Curry: "Odtrgano!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice