Šport > Košarka
2593 ogledov

Besni Luka po novem porazu udaril po vodstvu lige

Luka Dončić Profimedia
Dončić ni najbolje sprejel še drugega zaporednega poraza.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je kljub 32 točkam z Dallas Mavericks izgubil drugo zaporedno tekmo v severnoameriški ligi NBA. Tokrat so bili od Dallasa s 113:95 boljši Philadelphia 76ers.

Dallas je bil po tesnem porazu proti San Antoniu tokrat nemočen proti Philadelphii, ki si je že do polčasa nabrala prednost 12 točk. Kasneje so gostujoči košarkarji to le še nadgradili in zanesljivo ustavili oslabljene teličke.

Luka Dončić NBA Šport Strelski dvoboj Embiida in Dončića

Ljubljančan je dosegel 32 točk in dodal še po štiri skoke in podaje, a ob odsotnosti Latvijca Kristapsa Porzingisa tudi to ni bilo dovolj. Iz igre je zadel deset od 20 metov, od tega dve trojki iz sedmih poskusov, bil pa je natančen z linije prostih metov (10:11).

"Želel bi si, da bi imeli na voljo vse košarkarje in prost dan pred takšno tekmo. Vendar v tej posebni sezoni redko dobiš to, kar si želiš," je po porazih v zaporednih nočeh dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

Mavericks (29-24) ostajajo na sedmem mestu zahodne konference, za šestimi Portland Trail Blazers (31-22), ki bi se v tem trenutku neposredno uvrstili v končnico, zaostajajo dve zmagi. V tej sezoni bodo moštva od sedmega do desetega mesta igrala turnir za dve preostali mesti v končnici, kar pa Dončiću ni po godu.

Še vedno besni Luka je tako po tekmi glasno negodoval nad vodstvom lige ter novem načinu igranja končnice, katerega je označil za popolnoma nesmiselnega.

"Ne razumem smisla tega turnirja 'play in'. Najprej igraš 72 tekem, da se uvrstiš v končnico, potem pa izgubiš dve zaporedni in nisi v končnici. V tem ne vidim nobenega smisla," je po obračunu dejal nezadovoljni 22-letnik.

Luka Dončić Neverjetno Šport Luka vse pustil odprtih ust
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice