Šport > Košarka
31072 ogledov

Ko svet ponori zaradi Luke! LeBron: "Saj nisi resen!", Curry: "Odtrgano!"

Luka Dončić Profimedia
Dončić je s trojko v zadnji sekundi Dallasu zagotovil zmago ter navdušil svet.

Košarkarji Dallasa so ponoči v ligi NBA zmagali na gostovanju v Memphisu s 114:113 in prekinili serijo dveh zaporednih porazov. Junak tekme je bil slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je v zadnji sekundi dosegel odločilno trojko za 30. zmago moštva iz Teksasa v sezoni.

V izenačeni tekmi je imel Memphis v končnici pri vodstvu s 111:106 že lepo prednost, a je Ljubljančan še enkrat potrdil vse svoje kvalitete. Najprej je s podajo do koša pomagal Kristapsu Porzingisu, nato pa dosegel zadnjih šest točk za svoje moštvo.

V končnici je Dončić zadel iz takorekoč nemogočega položaja. Vkleščen med dvema nasprotnima igralcema je našel prostor za met iz skoka, pri katerem se je tudi nekako spotaknil in ni imel pravega položaja, ter odločil tekmo. A takega scenarija so njegovi navijači že vajeni.

Po Lukinem neverjetnem košu pa je naravnost eksplodiral splet, saj so čestitke deževale z vseh strani, oglasili pa so se tudi najboljši košarkarji na svetu. LeBron James je tako Dončiću sporočil, da je naravnost navdušen ter ga vprašal, če resno misli s takšnimi koši, medtem ko je Stephen Curry komentiral, da je bilo to "odtrgano", Tyson Chandler pa je dodal, da ni bil odtrgan sam koš, temveč je odtrgan celoten Luka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice