Šport > Košarka
1910 ogledov

Kam je pa šel!? Dončić je nebogljeno žrtev 'zabrisal' iz kadra

dončić morant Profimedia
Luka Dončić se je na tekmi z Memphis Grizzlies z neverjetno lahkoto nekajkrat otresel mladega zvezdnika Jaja Moranta.

Dallas Mavericks so sinoči v napeti končnici premagali Memphis Grizzlies (114:113). Odločilno trojko je iz nemogočega položaja ob zvoku sirene dosegel Luka Dončić.

Luka Dončić Luka šokiral svet Šport Ko svet ponori zaradi Luke! LeBron: "Saj nisi resen!", Curry: "Odtrgano!"

Največja žrtev Lukovega že tradicionalnega poigravanja z nasprotniki je bil tokrat 21-letni zvezdnik Ja Morant. Dončić je iz svoje malhe trikov potegnil še eno smrtonosno potezo, katere tarča je bil prav mladi organizator igre. 

dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

V enem izmed napadov Dallasa se je Slovenec s hitrim obratom otresel Moranta, ki ga je pri tem odneslo daleč iz kadra. Prav neverjetno je, s kakšno lahkoto se je Dončić znebil deset centimetrov nižjega branilca, ki naj bi bil glede na fizične karakteristike poskočnejši in odzivnejši od zvezdnika Dallasa, sicer enega najvišjih organizatorjev igre v ligi. Potem ko je spretno otresel Moranta, je požar hitel gasiti Dillon Brooks, a je Dončić stopil korak nazaj in žogo poslal skozi obroč.

Luka Dončić Rick Carlisle Rockets Mavs "Boleče priznanje" Šport Lukov trener priznal, da ga je Luka obral za tisoče dolarjev

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Pri Memphisu so se ob koncu tekme odločili za taktično spremembo, zato Moranta v zadnji sekundi, ko je padel odločilni koš, ni bilo ob Slovencu. "Odigrali smo dobro tekmo, bili smo v položaju za zmago, Luka je zadel težak met, kar ni bilo prvič, da mu je uspel takšen koš. Poskušali smo ga spraviti v kar se da neugoden položaj, vendar je zadel. Nobenega razloga ni, da bi imeli sklonjene glave," je povedal 21-letnik.

"Po tekmi sem mu čestital za dober in težak met. Kljub temu mislim, da sem igral morda najboljšo obrambo v sezoni. Proti igralcu, kakršen je Luka, je to zame nekaj pozitivnega. Čestitam mu. Prepričan, sem, da nisem prvi, ki sem dobil takšen koš od Luke," je dodal Morant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.