Šport > Košarka
2073 ogledov

Odlična novica glede Lukove prihodnosti v slovenskem dresu

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017
Predsednik košarkarske zveze Slovenije je navdušil z odličnimi novicami,

Po besedah Mateja Erjavca naj bi bil Luka Dončić na voljo slovenski košarkarski reprezentanci tako na kvalifikacijskem turnirju v Litvi, kot tudi na samih Olimpijskih igrah, če se naša reprezentanca tja uvrsti.

Po poročanju Dela naj bi se predsednik Košarkarske zveze Slovenije na videokonferenčno sejo izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije javil kar iz Miamija ter slovenske navijače razveselil s sporočilom, da je v Dallasu pred tem dosegel dogovor za nastop Luke na kvalifikacijskem turnirju za Olimpijske igre.

Matej Erjavec | Avtor: Profimedia Profimedia

Če bo Slovenija na turnirju v Litvi v konkurenci domače reprezentance, Južne Koreje, Venezuele, Poljske in Angole uspešna, pa bo Luka imel dovoljenje tudi za nastop na samih Olimpijskih igrah.

Erjavec podrobnosti dogovora ni želel pojasniti, saj se je na seji osredotočil predvsem na predstavitev prenove pravil OKS-a, novico o Luki Dončiću pa je zgolj navrgel kot nekakšen "bonbonček".

Slovenski košarkarji so sicer še edini predstavniki ekipnih športov, ki bi lahko Sloveniji priborili nastop na Olimpijskih igrah, potem ko je na dodatnih kvalifikacijah že spodletelo odbojkarjem in rokometašem.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 | Avtor: epa epa

Kar pa se tiče primera Luke Dončića, je potrebno poudariti, da po zadnjem dogovoru lige NBA in Fibe Dallas Mavericks tako ali tako ne morejo mlademu Slovencu prepovedati in preprečiti nastop za slovensko reprezentanco.

Res pa je, da je zagotovo zelo dobro slišati, da se obe strani v primeru Luke strinjata z njegovim nastopom ter da ne bo njegov delodajalec poizkušal prikrito vplivati na Dončićevo odločitev. Kot kaže, bomo ponovno lahko spremljali Luko v barvah državne reprezentance...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice