Šport > Košarka
5637 ogledov

Tragedija v družini Scottieja Pippna: "Počivaj v miru, sin moj"

scottie pippen Epa
Scottie Pippen, znan tudi kot desna roka največjega vseh časov Michaela Jordana, je sporočil žalostno novico.

Legendarni Scottie Pippen, eden izmed najboljših košarkarjev vseh časov, je sporočil tragično vest o smrti 33-letnega prvorojenca Antrona Pippna, ki se mu je rodil v zvezi s Karen McCollum, s katero sta bila poročena od leta 1988 do 1990.

Nekdanji NBA zvezdnik, ki je skupaj z Michaelom Jordanom najzaslužnejši za šest naslovov prvaka (6-0!) dinastije Chicago Bulls v 90. letih prejšnjega stoletja, je novico sporočil na twitterju.

"S težkim srcem sporočam, da sem se včeraj poslovil od mojega prvorojenca Antrona. Oba sva oboževala košarko, o kateri sva se neprestano pogovarjala. Antron je trpel za kronično astmo. Če ne bi bil bolan, sem prepričan, da bi lahko igral v NBA. Nikoli ni dopustil, da bi ga bolezen dotolkla, temveč je ostal pozitiven in še naprej trdo delal. Ponosen sem na to, kakšen človek je postal. Prosim vas, da se v vaših molitvah spominte na njegovo mamo Karen, prijatelje in celotno družino. Mnogo prezgodaj nas je zapustila prijazna in čudovita duša. Rad te imam, sin moj, počivaj v miru, dokler se spet ne srečava," je zapisal skrušeni 55-letnik.

Pippen ima še štiri otroke, ki so mu rodili v zakonu z Larso Younan (1997-2018).

Scottie Pippen | Avtor: Profimedia Profimedia
Scottie Pippen je v ligi NBA igral od leta 1987 do 2004. V tem času je branil barve Chicago Bulls, Houston Rockets in Portland Trail Blazers. Skupaj z Michaelom Jordanom je bil član zlate ere v zgodovini čikaške franšize, s katero je ostal neporažen v šestih NBA finalih.

55-letnik je sedemkratni udeleženec All-Star tekme, All-Star MVP, trikratni član prve peterke (dvakrat druge in še dvakrat tretje) in eden najboljših obrambnih košarkarjev vseh časov s kar osmimi imenovanji v prvo obrambno peterko lige. Leta 1996 je bil imenovan na seznam 50 najboljših košarkarjev v NBA zgodovini.

Da je več kot le pomočnik največjega vseh časov, je dokazal po prvi Jordanovi upokojitvi, ko je med biki vodil po doseženih točkah, skokih, podajah, blokadah in ukradenih žogah.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.