Šport > Košarka
17237 ogledov

Najnovejši Dallasov zvezdnik podal svojo sodbo o Dončiću

Luka Dončić in JJ Redick Profimedia
J. J. Redick ni prav dolgo soigralec superzvezdnika ekipe Dallas Mavericks Luke Dončića, a je že popolnoma navdušen nad mladim Slovencem.

J. J. Redick je tekom svoje spoštovanja vredne NBA kariere igral z mnogimi največjimi zvezdniki najmočnejše košarkarske lige na svetu. Zadnji, ki se je znašel na tem seznamu, je tudi Luka Dončić.

Mirne vesti namreč lahko Luko kljub njegovim komaj 22 letom uvrstimo med že v tem trenutku najboljše košarkarje sveta. Igralec, ki je bil izbran v idealno peterko prejšnje sezone in ki v letošnji v povprečju beleži 28,5 točk, 8 skokov in 8,8 asistence na tekmo ter je trenutno na četrtem mestu na MVP lestvici, si vsekakor zasluži, da se ga uvršča med najboljše.

Luka Dončić in JJ Redick | Avtor: Profimedia Profimedia

S tem se strinja tudi njegov najnovejši soigralec, ki je po nedavni menjavi iz ekipe New Orleans Pelicans ter še nepopolnoma zaceljeni poškodbi odigral komaj nekaj tekem skupaj s slovenskim košarkarskim draguljem, a je že nadvse navdušen nad njegovo igro.

V epizodi Reddicovega podcasta imenovanega "The Old Man & the Three", katera je bila sicer večinoma posvečena njegovemu nekdanjemu soigralcu Jrue Holidayu, se je Redick dotaknil Dončićevih neverjetnih košev, kot je Lukov koš s skoraj polovice igrišča proti Detroitu, ali njegov koš za zmago proti Memphisu ter njegova nora trojka preko Dennisa Schröderja na tekmi z Jezerniki. Redick je težavnost teh metov ocenil kar z oceno 10 od možnih 10.

"Neverjetna je pogostost, s katero dosega vse te težavne koše. Na tekmi proti Memphisu je Ja Morant igral odlično obrambo, a se ga je Luka lotil z dvema crossoverjema, nato se je odločil za eno-nožni steb back ter zadel met z oddaljenosti prostega meta. Samo mrežica! Zelo malo ljudi je na tem svetu, ki jim lahko uspe takšen met. Težavnost teh njegovih metov je 10 od 10."

"To govori o njegovem elitnem načinu vodenja igre ter o tem, da igra z velikim užitkom in veseljem. Ne kaže nobenega pritiska, ko igra košarko. V igri preprosto uživa, ji pusti, da teče. Je naravnost fenomenalen igralec. Sem resnično navdušen nad njegovo elitno sposobnostjo zadevanja metov," je v svojem podcastu svojega novega soigralca hvalil Redick.

A najsi bo Luka še tako izjemen košarkar, vsega vseeno ne zmore sam. Potreboval bo pomoč svojih soigralcev, če želi Dallas poeljati do željenih višav. In tu bo v prihodnje zagotovo še kako računal tudi na Redicka, ki že vrsto let velja za enega najboljših strelcev lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice