Šport > Košarka
16405 ogledov

Shaq poizkusil s slovenščino, Luka skoraj počil od smeha

Shaquille O'Neal Reševalni pas/Twitter
Dončić je tudi jezernikom nasul 30 točk, po tekmi pa doživel intervju, katerega še dolgo ne bo pozabil.

Luka Dončić je bil najboljši igralec ekipe Dallas Mavericks s 30 točkami, devetimi skoki in osmimi asistencami ob domači zmagi nad aktualnimi prvaki Los Angeles Lakers s 115:110.

Vsi člani Dallasove začetne peterke so tekmo končali z dvomestno številko točk. Josh Richardson je dosegel 13 točk, Dorian Finney-Smith in Dwight Powell pa sta vsak imela po 10 točk. Kristaps Porzingis, ki je zaradi poškodbe tekmo zaključil že v tretji četrtini, jih je zbral 19.

Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Los Angeles, aktualni prvak, je še naprej brez prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, se je pa pod obroča, po tem ko je izpustil 30 tekem, vrnil Anthony Davis, ki pa še ni imel nastavljene roke. V 17 minutah na parketu je dosegel zgolj štiri točke ob metu 2:10.

"Bilo je bolje, kot bi lahko pričakoval," je dejal Davis. "Počutil sem se zelo dobro. Težko je, ko moraš gledati celoten drugi polčas in ne moreš prispevati na parketu." Vrzel na parketu sta v igri jezernikov zapolnila Kentavious Caldwell-Pope z 29 točkami, najboljšim dosežkom sezone, in Dennis Schröder s 25 točkami in 13 podajami. Izkazal se je tudi Andre Drummond z 19 skoki.

Anthony Davis | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkarji iz Teksasa pa so po štirih zaporednih porazih v dvorani American Airlines končno našli zmagovito pot.

"Za nas ni druge, kot igrati trdo, igrati z visoko energijo," je dejal Dončić. "Na tistih tekmah, ki smo jih izgubili, mislim, da nismo imeli tiste naše energije in nismo igrali trdo. Zato mislim, da sta ti dve stvari ključ do končnice," je dejal Dončić.

Znova pa je postal viralen njegov pogovor s slovitim Shaquillom O'Nealom, ki je za televizijsko hišo TNT znotraj oddaje Inside the NBA skušal Dončića pozdraviti v slovenščini, pa mu ni ravno šlo najbolje od jezika.

Namesto pozdrava "adijo" je bilo slišati "adižo". Luka ga je nato nekoliko popravil, Shaq pa je člane v studiu podučil, da ta beseda v slovenščini pomeni pozdrav ob slovesu.

Dallas ima trenutno z 32 zmagami in 26 porazi enako razmerje kot šestouvrščena ekipa v razvrstitvi zahodne konference Portland Trail Blazers. Los Angeles Lakers na petem mestu imajo razmerje v zmagah in porazih 35-24.

Komentarjev 1
  • Adriat 13:18 23.april 2021.

    Luka počil od smeha....? Malce pretiravate, ah saj res vi ste Žurnal...

Sorodne novice