Šport > Košarka
25132 ogledov

Dončićev šef razkril resnico o odnosu med Luko in Porzingisom: "Sta kot..."

Mark Cuban Profimedia
Mark Cuban je povsem odkrito spregovoril o prepirljivem odnosu med njegovima največjima zvezdnikoma.

Mark Cuban, lastnik NBA ekipe Dallas Mavericks, je ugotovil, da je pametno končno spregovoriti o eni najbolj vročih tem navijačev Dallasa, o odnosu med njegovima največjima zvezdnikoma, Luko Dončićem in Kristapsom Porzingisom.

Cuban je priznal, da je njun odnos poln prepirov, a ga trenutno stanje gledano dolgoročno ne skrbi preveč: "Na igrišču sta popolnoma v redu," je spregovoril za radijsko oddajo The Fan Visit na postaji K&C Masterpiece ter dodal: "Ne želim reči, da med njima ni nobenih prepirov, ker so. Sta kot Jet in Dirk."

Kristaps Porzingis in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Nobena skrivnost več ni, da 22-letni Slovenec in 25-letni Latvijec nista vzpostavila najboljšega prijateljstva, odkar sta pred dobrima dvema letoma postala soigralca. Zato je zelo zanimiva primerjava z Jetom in Dirkom.

Pred približno 16 leti so se namreč Mavericki odločili za menjavo, po kateri je v Dallasu pristal Jason "Jet" Terry. Slednji je bil precej nadut organizator igre, ki je raje sam vrgel na koš, kot pa podal na koš, v Dallas pa je bil pripeljan kot zamenjava za Steva Nasha, najboljšega prijatelja Dirka Nowitzkega.

Kristaps Porzingis in Luka Dončić Američani razkrili Šport Trije dokazi, da je dokončno počilo na relaciji Luka - Porzingis

"Jet in Dirk sprva nista bila najboljša prijatelja, a sta si počasi postala všeč in na koncu sta bila celo odlična prijatelja. To je zgolj del procesa, ko imaš v ekipi mlade košarkarje, ki še odraščajo. Trajalo je celo večnost, preden sta se Dirk in Jet začela družiti tudi izven igrišč. Zelo dolgo," je razmerje med bivšima svojima zvezdnikoma razjasnil Cuban.

In kako se je končala zgodba Dirka in Jeta? Skupaj sta dvakrat dosegla NBA finale, enkrat pa sta tudi osvojila šampionski prstan. Še danes sta odlična prijatelja.

Dirk Nowitzki in Jason Terry | Avtor: Epa Epa

Cuban prav zaradi tega vidi upanje tudi za skupno prihodnost Porzingisa in Dončića. Zaveda se določenih konfliktov med obema igralcema, a verjame, da ne bodo vplivali na njun odnos na igrišču.

"Naloga trenerja je, da jih trenira. In naš trener Rick Carlisle je glavni na igrišču. Tako da se na igrišču vse uredi. KP in Luka se razumeta čisto v redu. Sta pač različna tipa ljudi. Rada počneta različne stvari," je zadevo zaključil Cuban.

Kristaps Porzingis in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice