Šport > Košarka
2164 ogledov

Ko košarka izgleda preprosto: to so najbolj nori koši Dončićeve rekordne noči

Luka Dončić Profimedia
Dončič je s kar 23 točkami v tretji četrtini postavil nov osebni rekord.

Luka Dončić je ob zmagi Dallasa nad Golden State Warriors s 133:103 zadnjo četrtino lahko presedel na klopi, potem ko so Mavericki vanjo po Lukovi zaslugi vstopili s kar 39 točkami prednosti.

Zato je bila zaslužna predvsem Dončićeva izjemna tretja četrtina, ko je dosegel kar 23 točk, kar je nov osebni rekord, saj mu toliko točk ni uspelo zbrati še v nobeni četrtini v karieri.

Luka je sicer tekmo zaključil z 39 točkami, 6 skoki, 8 podajami, 2 ukradenima žogama ter odličnim metom iz igre 15-23.

Luka Dončić in JJ Redick Mnenje NBA asa Šport Najnovejši Dallasov zvezdnik podal svojo sodbo o Dončiću

Dončić pa ni znova navdušil zgolj s svojo statistiko, temveč tudi z načinom, na katerega dosega koše. Kot je v nedavnem intervjuju razložil njegov najnovejši soigralec J. J. Redick, Luka zadeva koše, katerih težavnost bi lahko opisali z oceno 10/10. Nič kaj drugače ni bilo tudi na tekmi z Bojevniki, saj se posnetki njegovih košev že vrtijo po številnih spletnih kanalih.

Ob gledanju Luke košarka izgleda zelo preprosto...

Po 13 točk za Dallas so sicer dosegli še Dorian Finney Smith, Tim Hardaway Jr. in Nicolo Melli. Pri ekipi iz San Francisca je s 27 koši izstopal Stephen Curry, točko manj je dosegel Mychal Mulder.

Končna razlika na tekmi v Kaliforniji pa bi bila tokrat lahko še dosti višja. Dallas je prvo tretjino dobil kar s 36:12, po treh četrtinah pa je prednost narasla na 103:64, zato so v zadnji tretjini dobili priložnost tudi igralci s klopi in gostitelji so razliko nekoliko zmanjšali.

Tudi Dončić je bil na parketu vsega 28 minut. "Golden State ima dobro ekipo. A tokrat smo našli način in zaigrali bolj čvrsto. Povsem drugače kot na zadnji tekmi, na kateri smo doživeli nihanja v svoji igri," je uspeh pokomentiral trenutno najboljši slovenski košarkar.

Luka Dončić NBA Šport Orkan Dončić odpihnil Curryja in kolege

Še več. Dallas je tudi brez Kristapsa Porzingisa dobesedno blestel v prvem delu. Po zaostanku z 11:12 je sledila serija 28:0 in 36:4, s čimer je bil zmagovalec praktično odločen. Že ob polčasu je na semaforju pisalo 62:29, s čimer je Golden State zabeležil najslabši polčas v letošnji sezoni.

Pri tekmecih velhja izpostaviti še en dosežek Curryja. Ta je dosegel pet trojk, skupaj pa s tem tudi rekord na mesečni ravni. V aprilu je Curry izza črte zadel kar 90 od 189 metov, znamko pa bo skušal še izboljšati 30. aprila proti Minnesota Timberwolves.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice