Šport > Košarka
1992 ogledov

Razkrito, kako je Michael Jordan rešil NBA sezono

Michael Jordan Profimedia
Za ključnega človeka tekom pregovarjanj se je izkazal največji vseh časov, Michael Jordan!

Legendarni košarkar Michael Jordan naj bi bil po pisanju ameriških medijev najbolj zaslužen za nadaljevanje NBA sezone, katera je bila prekinjena zaradi bojkota igralcev, ki so protestirali proti rasni neenakosti.

Z bojkotom so začeli košarkarji ekipe Milwaukee Bucks, moštva ki prihaja iz države Wisconsin, v kateri so policaji pred nekaj dnevi v hrbet ustrelili temnopoltega Jacoba Blakea.

Kmalu so se ekipi Milwaukeeja pridružila tudi druga moštva, protest košarkarjev pa je šel cel tako daleč, da se je razmišljalo o odpovedi lige, pri čemer so bili najglasnejši v taboru ekip Los Angeles Laker ter Clippers.

Toda po sestanku predstavnikov igralcev z lastniki klubov je prišlo do odločitve, da se tekmovanje v "mehurčku" v Orlandu vendarle nadaljuje.

Po poročanju ameriških medijev naj bi bil ključni posrednik v dogovoru med igralci in lastniki legendarni košarkar ekipe Chicago Bulls, Michael Jordan, ki je sestanku prisostvoval kot lastnik kluba Charlotte Hornets.

Najboljši košarkar vseh časov se je najprej sestal s predsednikom Združenja igralcev lige NBA Chrisom Paulom, nato pa tudi z velikim zvezdnikom ekipe Houston Rockets ter Paulovim namestnikom, Russellom Westbrookom. Jordan naj bi nato na sestanku nagovoril preostale lastnike klubov ter jih spodbudil, da prisluhnejo svojim igralcem ter skupaj dosežejo dogovor.

"Jordan je bil popolna oseba za takšno vlogo," je za ESPN razkril neimenovani član vodstva lige NBA ter dodal: "Bil je vrhunski košarkar, zdaj pa je tudi lastnik kluba. Ima ogromno verodostojnosti v obeh taborih, tako pri košarkarjih, kot pri lastnikih."

Komentarjev 4
  • MihaPu 23:05 28.avgust 2020.

    WHITE LIVES MATTER ne pa črni kriminal..

  • Tupamaros 21:21 28.avgust 2020.

    Black Lives Matter in ostale bedarije. Zaradi mene tudi če ne igrajo več. Izsiljevalci in narkiči.

  • Avatar vec
    vec 21:02 28.avgust 2020.

    Ma ja $$$$$$ je gonilo NBA enako kot UEFA samo pare da ne zmanjkaju

Sorodne novice