Šport > Košarka
2227 ogledov

Dragić piše neverjetno zgodbo, pred njim samo Wade in LeBron

goran dragić Epa
Nekdanji kapetan slovenske reprezentance v Orlandu doživlja drugo pomlad.

Goran Dragić je ob začetku letošnje sezone sprejel vlogo rezervista pri Miami Heat, kar se je izkazalo za odlično naložbo, saj je vročica redni del končala na petem mestu vzhodne konference, za kar je v veliki meri zaslužen tudi 34-letni slovenski veteran. 

Dragić se je v Orlandu, kjer je Miami v prvem krogu z metlo odpravil Indiano, vrnil v začetno postavo moštva ni z izvrstno igro upravičil zaupanje trenerja Erika Spoelstre

Goran Dragić Bravo! Šport Dragiću ponoči uspelo, kar Dončiću še ni

Na vsaki od štirih dosedanjih tekem je dosegel več kot 20 točk in uvodno serijo za preboj v konferenčni polfinale zaključil kot prvi strelec svojega moštva. Na prvi in tretji tekmi je dosegel 24, na drugi 20, na četrti pa 23 točk, kar v povprečju znaša 22,8 točke na tekmo, več od prvega zvezdnika moštva Jimmyja Butlerja (19,8).

Še zlasti impresiven je Dragić je v zadnji četrtini, ko igralcem že počasi pohajajo moči. V sklepnem delu v povprečju dosega kar 9,5 točke, kar je tretji izid lige.

Ob 48-odstotnem metu iz igre in kar 41-odstotnem metu za tri točke je Dragić poslal jasno sporočilo dvomljivcem ter si prislužil pohvale nekdanjega soigralca Dwayna Wada, ki je na spletu moštvo pozval, naj Slovencu nemudoma podaljša pogodbo.

O Dragičev konstantnosti priča tudi podakek o 22 zaporednih tekmah končnice, na katerih je dosegel dvomestno število točk. S tem je izenačil četrti dosežek v zgodovini franšize, ki si ga deli z legendo kluba Alonzom Mourningom (22). 

Nate McMillan NBA Šport Dragić in druščina trenerja spravili ob službo

Več zaporednih tekem z dvometnim številom točk sta v dresu vročice doslej zabeležila samo Dwayne Wade (2x) in LeBron James. Na prvem mestu je Wade z 91. zaporednimi tekmami (2004-2012), sledi mu James z 61. (2011-2014) in nato še enkrat Wade z 51. (2013-2018).

goran dragić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.