Šport > Košarka
2649 ogledov

LeBron besno odvihral: "Je*eš vse skupaj!"

lebron james Reševalni pas/Twitter
Sestanek NBA košarkarjev po bojkotu tekem zaradi streljanja na temnopoltega Jacoba Blakea je hitro zašel v slepo ulico, poročajo navzoči novinarji. LeBron James je še pred koncem jezno odvihral s prizorišča.

Za zidovi "floridskega mehurčka" v Orlandu, kjer je bilo v oteženih okliščinah zaradi pandemije novega koronavirusa vloženega ogromno truda in denarja za organizacijo preostanka sezone, se krešejo mnenja o nadaljevanju končnice.

Luka Dončić poškodba Upor Šport Je Dončić že končal sezono?

Košarkarji so se v sredo sestali po odpovedi tekme med Milwaukee Bucks in Orlando Magic. Ob pobudi igralcev Milwaukeeja sta moštvi bojkotirali tekmo zaradi domnevno rasno nmotiviranega incidenta v Wisconsinu, kjer je policist sedemkrat v hrbet ustrelil temnopolotega Jacoba Baleka in mu prizadejal hude poškodbe hrbtenice, zaradi česar bo najverjetneje ostal hrom od pasu navzdol.

Bucks Magic bojkot NBA NBA Šport Najboljša ekipa rednega dela bojkotirala tekmo, noč brez košarke!

Zgledu Milwaukeeja so sledili tudi Orlando Magic, kar je sprožilo učinek domin, saj sta bili nato odpovedani še tekmi med Houston Rockets in Oklahomo City Thunder ter Los Angeles Lakers in Portland Trail Blazers.

NBA košarkarji so se na sestanku pogovarjali o možnosti bojkota preostanka sezone, vendar se je vse skupaj kmalu sprevrglo v farso, sta poročala Keith Pompey (Philadelpia Enquier) in Vincent Goodwill (Yahoo Sports).

"Veliko napetosti med igralci, ki se v mehučrku še bolj stopnjuje," je zapisal Goodwill in dodal, da so bili nekateri košarkarji razočarani, ker se Milwaukee Bucks o svoji nameri niso posvetovali z drugimi.

Končne odločitve na sestanku niso sprejeli, pogovori pa naj bi se nadaljevali danes.

Po navedbah novinarjev so tako igralci LA Lakers kot LA Clippers glasovali za bojkot. Clippersi se v prvem krogu končnice merijo z Dallas Mavericks, katerih član je Luka Dončić. Po petih tekmah je izid 3:2 v korist moštva iz mesta angelov.

koš nba Negotovost Šport Zgodovinski bojkot tekem ustavil šport v ZDA

Eden največjih košarkarjev vseh časov, družbeni kritik in velik borec za enakopravnost LeBron James je po glasovanju jezno zapustil prizorišče.

Košarkar Los Angelesa, ki meni, da bi se morali lastniki moštev aktivneje vključiti v boj proti rasni nestrpnosti, se je kmalu zatem oglasil na tviterju.

"Je*eš vse skupaj. Zahtevamo spremembe. Sit sem tega," je zapisal.

morris dončić Taktika Šport Clippersi provocirali Dončića, tako so se spravili nanj luka dončić NBA Šport Dallas nima več popravnega izpita
Komentarjev 1