Šport > Košarka
2941 ogledov

Dallas nima več popravnega izpita

luka dončić Epa
Košarkarji Dallas Mavericks so na peti tekmi visoko izgubili proti Los Angeles Clippers (111:154).

Moštvo Luke Dončića jo po epski zmagi na četrti tekmi in težko prigaranem izenačenju na 2:2 v seriji tokrat doživelo enega najhujših porazov v svoji zgodovini.

Los Angeles Clippers so peto srečanje uvodnega kroga končnice dobili z izidom 154:111 oziroma s kar 43 točkami razlike. Telički so ponovno zaigrali brez še vedno poškodovanega zvezdnika Kristapsa Porzingisa.

Poraz s 43 točkami je izenačitev najvišjega poraza za Dallas v NBA končnici. Z enako razliko so Maverickse v prvem krogu posezonskega dela premagali že Los Angeles Lakers leta 1984.

luka dončić Navijači zaskrbljeni Šport Hud udarec za Dončićev Dallas pred ključno tekmo

Clippersi so se na tokratni tekmi osredotočili na Dončića in njegov doprinos omejili na 22 točk, osem skokov, štiri podaje in blokado.

Slovenski košarkar, ki je na parketu preživel dobrih 31 minut, strelsko ni bil razpoložen, saj je iz igre metal le 35-odstotno, zadel pa je le enega od šestih poskusov za tri točke (17%).

Nenatančen je bil tudi pri izvajanju prostih metov, zgrešil je pet od 14 poskusov (64%). Razmeroma skromni predstavi je svoje dodalo še pet izgubljenih žog.

luka dončić Težke besede Šport Dončićev dežurni kritik zavil na stara pota: "Luka je eden najslabših ..."

Dončić (22) je bil kljub slabšemu večeru prvi strelec svojega moštva. Tim HardAway Jr. je dodal 19 točk, Trey Burke jih je dosegel 15, Maxi Kleber pa 12. Od rezervistov je bil najučinkovitejši Delon Wright z 11 točkami.

Pri zmagovalcih je s 35 točkami blestel Paul George, tri manj je dosegel Kawhi Leonard (32). Dobro tekmo je odigral tudi Montrezl Harrell, ki je 19 točkam dodal še 11 skokoV.

Dallas je že ob koncu prve četrtine zaostajal za 19 točk, ob polčasu pa je razlika narasla na 24. Po izenačeni tretji četrtini (34:35) je bila pobuda v zaključku spet na strani Clippersov, ki so zadnjo četrtino dobili s 43:25.

Izredno motivirani Clippersi, ki so tokrat zadeli 63 odstotkov metov iz igre in kar 63 odstotkov metov z razdalje, so dosegli nov rekord po številu doseženih točk v končnici. Rekordna je bila njihova tudi strelska predstava v prvem polčasu, v katerem so zbrali 76 točk.

V tretji četrtini je bil po ugovarjanju sodnikom, zaradi česar so mu izrekli dve tehnični napaki, izključen trener Dallasa Rick Carlisle.

Tobias Harris Nepremično obležal Šport Grozljivka v končnici: NBA zvezdnik z glavo silovito trčil ob tla Shaquille O'Neal Luka Dončić Inside the NBA Video Šport Shaq in Dončić govorila v slovenščini!

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 111:154  (22:41, 30:35, 34:35, 25:43)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.