Šport > Košarka
5542 ogledov

Shaq in Dončić govorila v slovenščini!

Shaquille O'Neal Luka Dončić Inside the NBA PrtSc
V sloviti televizijski oddaji je gostoval slovenski zvezdnik iz vrst Dallasa in imel zanimivo izmenjavo s Shaquillom O'Nealom.

Luka Dončić je z izjemno trojko ob zvoku sirene v nedeljo pozno zvečer odločil četrto tekmo serije proti Los Angeles Clippers in Dallas Mavericks popeljal do izenačenja na 2:2 v zmagah.

Dan kasneje je Ljubljančan gostoval v kultni oddaji Inside The NBA na mreži TNT, kjer so redni analitiki nekdanji asi Kenny Smith, Charles Barkley in Shaquilee O'Neal.

"Neverjetno, bilo je zelo čustveno. Najboljši trenutek ni bil, ko je šla žoga skozi obroč, ampak ko sem zagledal celotno ekipo, ki je tekla proti meni," je Dončić najprej podoživel zdaj že znamenito trojko, ki je zatresla košarkarski svet.

Goran Dragić Bravo! Šport Dragiću ponoči uspelo, kar Dončiću še ni

Ko je prišel na vrsto za vprašanje O'Neal, je spregovoril kar v sloveščini. "Kako se imate?" je Dončića z malce polomljenim naglasom vprašal bivši center. Slovenec je na vse skupaj odgovoril z nasmehom, tako kot O'Nealova kolega.

Nato ga je štirikratni prvak lige NBA vprašal, če ga je igranje pred vročekrvnimi navijači v Evropi utrdilo za preizkušnje v ligi NBA. "V Evropi je nekaj zahtevnih okolij za igranje. Posebej v Grčiji, Srbiji in Turčiji, tam je res težko. Navijajo tako glasno, da težko slišiš soigralce," je pojasnil 21-letni organizator igre.

Dončić je dejal, da mu je dolg premor zaradi pandemije koristil. "Bilo je, kot da bi imel še ene priprave pred sezono. A mentaliteta je bila enaka. Verjeli smo vase, hoteli smo zmagovati." 

Tobias Harris Nepremično obležal Šport Grozljivka v končnici: NBA zvezdnik z glavo silovito trčil ob tla

V nedeljo bi svoj 42. rojstni dan moral praznovati letos preminuli Kobe Bryant, s katerim je imel Dončić zanimivo interakcijo na eni od tekem rednega dela. "Izrekel je nekaj grdih besed v mojem jeziku. Obrnil sem se, da bi videl, kdo govori slovensko. In malo za menoj je bil Kobe. Tega ne bom nikoli pozabil. Bil je eden mojih idolov in tega ne bom nikoli pozabil," je svoj spomin na legendo delil Dončić.

luka dončić Težke besede Šport Dončićev dežurni kritik zavil na stara pota: "Luka je eden najslabših ..."

Povsem za konec je O'Neal s pomočjo aplikacije na mobilniku Dončiću zaželel srečo v slovenščini, za kar se je Luka zahvalil in se nato odpravil na trening pred peto tekmo proti LA Clippers.

Komentarjev 2
  • Ender3 17:22 25.avgust 2020.

    Ja, izgleda, da je Luka zelo zaželjen sobovornik. Nisem njegov fan, mu pa vse kar dela zelo privoščim in mu želim čimmanj poškodb v nadaljevanju kariere.!

  • leonardo 12:07 25.avgust 2020.

    To se pravi, da bom jaz nekoga iz Kitajske v njegovem jeziku vprašal " nju hav" govoril z njim po kitajsko, čeprav še to ne vem, če sem to prav vprašal?

Sorodne novice