Šport > Košarka
10491 ogledov

Dončić se je soočil s človekom, ki ga je ozmerjal s "belopolto pi*ko"

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Rasistični izpad košarkarja Los Angeles Clippers, uperjen proti Luki Dončiću, je očitno dobil svoj epilog.

Luka Dončić, veliki junak druge zmage Dallas Mavercicks nad Los Angeles Clippers, po kateri je izid v seriji poravnan na 2:2, je bil na tretji tekmi tarča rasističnega napada s strani Montrezla Harrella, ki ga je ozmerjal z "strahopetno belo pi*ko".

Skorajšnji pretep Šport Škandal! Kar je Harrell storil Dončiću, bi lahko imelo resne posledice

Ker zaključek NBA sezone poteka tudi v znamenju boja proti vsem oblikam rasne nestrpnosti, je bil ameriški košarkar deležen številnih kritik, vendar incident še zdaleč ni bil tako odmeven, kot bi nedvomno bil, če bi bili vlogi zamenjani.

Luka Dončić in Montrezl Harrell Epilog Šport NBA svet reagiral na rasistični incident med Dončićem in Harrellom

Košarkarja sta pred začetkom četrte tekme, na kateri je Dončić kljub bolečinam v gležnju postregel s 43 točkami, 17 skoki in 13 podajami, piko na i pa je dodal v podaljšku z zmagovito trojko ob zvoku sirene, zakopala bojno sekiro.

Harrell se je že med ogrevanjem približal polovici nasprotne ekipe in Dončića poklical k sebi ter se mu iskreno opravičil za svoje besede.

"Bilo je v redu, ni problema," je o spravi po zmagi dejal veliki junak tekme. "Na igrišču so prisotna močna čustva, še posebej v končnici. Včasih človek izreče stvari, ki jih ne misli. Opravičil se je. To spoštujem. Ni nobenih težav," je dodal Dončić.

Luka Dončić Lukaaaaaaa! Šport Tekma za infarkt: Čarovnija Dončića za noro zmago!

Harrellu je takoj po tretji tekmi v bran stopil tudi trener Doc Rivers, ki je zanikal, da je bilo dejanje njegovega varovanca kakorkoli povezano z rasizmom. 

"Oba sta imela predolg jezik. Luka ni rekel nič rasitičnega, vendar je tudi preklinjal. To so čustvene tekme. Dejal mu je 'beli fant', toda ni bilo mišljeno rasistično. No, še vedno smo pod drobnogledom, zato je treba biti previden. Tudi Trez je takoj dejal, da njegova izjava ni imela zveze z raso," je dejal trener LA Clippers.

Kot kaže, je zgodba na tem mestu dobila epilog, tako da se bo Harrell izognil morebitnim sankcijam s strani severnoameriške lige.

Na račun ameriškega centra se je po epski zmagi Dallasa pošalil tudi Dončićev soigralec Seth Curry"To je poredni belček," je skozi nasmeh dejal mlajši brat slavnejšega Stepha Curryja.

Luka Dončić Zadnja sekunda Šport Največji zvezdniki so takole komentirali Dončićev koš

Komentarjev 1
  • Avatar ovca
    ovca 12:54 24.avgust 2020.

    Kapo do tistemu, ki ga za*serje in se zna opravičiti. Dandanes je malo takšnih. Seveda pa kapo dol tudi takim, ki sprejmejo opravičilo in to brez zamere.

Sorodne novice