Šport > Košarka
1583 ogledov

Kljub poškodbi in obupnemu metu Dončić spet v zgodovino

luka dončić Print Screen
Luka Dončić je kljub poškodbi gležnja vpisal novega trojnega dvojčka.

Poškodba levega gležnja je slovenskega košarkarja prisilila v predčasen sprehod pod prho, a ne preden si je na igrišču priigral že 18. trojni dvojček v letošnji sezoni.

Luka Dončić NBA končnica Šport Hud udarec za Dallas, Dončić se je poškodoval

Dončić je na parketu prebil dobrih 29 minut in v tem času zbral 13 točk, 10 skokov in 10 podaj. Strelsko ni bil najbolj razpoložen, saj je zadel le štiri od 14 metov iz igre (29%), samo enega od šestih poskusov za tri (17%) in le štiri od desetih prostih metov (40%).

Kljub skromni minutaži in slabi strelski predstavi se je 21-letnik zapisal v zgodovino kot tretji najmlajši košarkar s trojnim dvojčkom v končnici lige NBA. Pred njim sta se do tega dosežka dokopala samo LeBron James in Magic Johnson.

Luka Dončić je dosegel tudi prvi trojni dvojček za Dallas Mavericks v končnici lige NBA.

Za Dončiča je bil to že drugi zgodovinski podvig v letošnji končnici. V prvih dveh krogih je namreč podrl rekord po doseženih točkah na prvih dveh tekmah končnice v karieri (70), ko je za točko ugnal Kareema Abdula Jabbarja (69). Gre za najvišji točkovni izkupiček od združitve lig NBA in ABA leta 1976.

luka dončić Ne že spet! Šport Prve informacije o stanju Luke Dončića

Slovenec si je na tretji tekmi z Clippersi zvil levi gleženj, zato je njegov nastop na četrti tekmi pod vprašajem. Moštvi se bosta znova pomerili v nedeljo, Dalllas pa krvavo potrebuje zmago, saj je v nasprotnem primeru napredovanje v konferenčni polfinale malo verjetno. V zgodovini lige NBA je namreč samo 11 moštvom uspelo spreobrniti zaostanek z 1:3 v zmagah.

Nazadnje se je to zgodilo v finalu leta 2016, ko so se Cleveland Cavaliers vrnili iz izgubljenega položaja in ugnali branilce naslova Golden State Warriors (4:3).

Skorajšnji pretep Šport Škandal! Kar je Harrell storil Dončiću, bi lahko imelo resne posledice

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.