Šport > Košarka
15511 ogledov

Ne boste verjeli, kaj o Dončiću po novem govori najostrejši kritik

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Priznani košarkarski strokovnjak je v preteklosti med drugim dejal, da je Luka Dončić skrajno precenjen igralec.

Skip Bayless, dolgoletni košarkarski analitik in poznavalec razmer v ligi NBA, ki je v preteklosti večkrat poskrbel za zelo ostro kritiko na račun slovenskega čudežnega dečka, je po prvi tekmi končnice med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers obrnil ploščo in na veliko presenečenje navijačev teksaške ekipe izrekel kopico pohval na račun Luke Dončića.

Bayless je za televizijso oddajo Skip and Shannon: UNDISPUTED, ki je nastala po porazu Dallasa, ob katerem je Dončić dosegel kar 42 točk, končno prepoznal nekatere prvine, zaradi katerih Slovenec tako izstopa od povprečja.

doc rivers Video Šport Rivers izgubil živce, krivec pa Dončić

"Zelo me je navdušil v enem pogledu, in to je, da je v raketo znal potegniti zelo kvalitetne obrambne igralce. Luka ima poseben dar. Igralcem je težko braniti njegov počasen tempo. Zaradi oklevanja v igri ima obrambni igralec občutek, da ga ima, a se izkaže, da ga nima. Ko že mislijo, da so ga ustavili, Luka prestavi v neko drugo čudno prestavo in jih obide z evrokorakom," je povedal Bayless, nakar se je v razpravo vmešal njegov sogovorec Shannon Sharpe. "Ker se premika tako počasi, branilec pa prehitro, se prekmalu znajde na mestu, kamor Luka sploh še ni prispel," je dejal in štafetno palico spet predal Baylessu.

Luka Dončić NBA končnica Šport Dončić tako dober, da je lahko v zadnji četrtini ploskal na klopi

"Točno tako. In Luka še kar vodi žogo. To je bil velik večer zanj, saj se je zoperstavil trem vrhunskim branilcem, ki so enako visoki ali višji od njega in močnejši. Obenem gre za, kot temu pravimo, odrasle moške. Dobil je veliko udarcev in jih vračal. Prodiral je pod koš. Celo Kawhi Leonard je bil frustriran: 'Imel sem ga, a sem ga v zadnjem hipu izgubil!'"

kawhi leonard "Pravite, da je ..." Šport Zvezdnik nejevoljen ob omembi Dončića

"Ima nenavaden dar s stilu Dennisa Rodman. Vse se dogaja pod obročem. Luka ne bo nenadoma poletel in zabil, tega ne počne. Še enkrat bom poudaril, da Luka ni dober strelec. Pri izvajanju prostih metov je zelo povprečen, celo podpovprečen, a sinoči je zadel 14 od 15 metov. To je to. Tako to počne James Harden. Ker zna izsiliti proste mete, jih bo moral tudi zadevati," poudarja košarkarski strokovnjak.

luka dončić Napete strasti Šport Zaiskrilo se je celo med Dončićem in trenerjem: "Bil sem besen"

Skip Bayless | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Avatar Robbiolla
    Robbiolla 01:20 21.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun