Šport > Košarka
6611 ogledov

Zaiskrilo se je celo med Dončićem in trenerjem: "Bil sem besen"

luka dončić Epa
Zaradi težav z osebnimi napakami je bil igralni čas Luke Dončića omejen na samo 28 minut.

Slovenski košarkarski fenomen Luka Dončić je na drugi tekmi prvega kroga končnice proti Los Angeles Clippers potreboval manj kot pol ure za dosego novega točkovnega rekorda od združitve lig ABA in NBA.

Dončić je k zmagi Dallasa (127:114), s katero so izid v seriji poravnali na 1:1, prispeval 28 točk, osem skokov in sedem podaj ob 47-odstotnem metu iz igre (7/18), 57-odstotnem metu za tri (4/7) in 67-odstotnem izvajanju prostih metih (8/12).

Luka Dončić NBA končnica Šport Dončić tako dober, da je lahko v zadnji četrtini ploskal na klopi

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Donćić je s skupno 70 točkami na prvih dveh tekmah končnice v karieri nov postal rekorder od združitev najmočnejših košarkarskih lig leta 1976. Za točko je ugnal lastnika prejšnje rekordne znamke Kareema Abdula Jabbarja (69). Najboljši dosežek v zgodovini je sicer še vedno v lasti slovitega orjaka Georgea Mikana, ki je na svojih prvih dveh obračunih leta 1949 za Minneapolis dosegel 75 točk. 

"Tekmo smo dobili, to je zame najbolj pomembno," je mejnik takoj po tekmi komentiral Dončić in dodal: "To je sicer izjemna statistika, ampak moraš zmagati. Verjel sem, da nam to lahko uspe in da se lahko borimo s temi fanti."

Dončićev igralni čas je bil tokrat omejen na 28 minut, saj se je zaradi osebnih napak proti svoji volji večkrat znašel na klopi. Po peti osebni napaki je večji del zadnje četrtine preždel ob igrišču, a se je v zaključku vrnil in dodal še enega zadnjih žebljev v krsto moštva iz Los Angelesa. 

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

"Spraševali smo se že, ali se boš skregal s trenerjem. Nisi bil preveč zadovoljen, ko si zaradi osebnih napak moral na klop. Kako frustrirajoče je bilo to?" ga je po tekmi vprašal novinar.

"Zelo me je jezilo, ker sem si želel igrati. Želel sem pomagati ekipi. Bil sem besen. Naredil sem nekaj nepotrebnih napak. Na koncu smo zmagali in to je najpomembneje. Veliko fantov se je izkazalo, igrali smo dobro obrambo in to je tisto, kar potrebujemo," mu je odvrnil 21-letnik in dodal, da lahko Dallas premaga vsakega nasprotnika.

"Izenačili smo izid v seriji, zato smo zdaj precej boljše volje, ampak moramo dobiti še tri tekme. Borili se bomo do konca. Seveda lahko dobimo to serijo. V vsako tekmo se podamo z miselnostjo, da lahko zmagamo. Če tega ne bi verjeli, tukaj ne bi imeli kaj početi," je sklenil Ljubljančan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice