Šport > Košarka
199 ogledov

LeBron in druščina poraženi na prvi tekmi

LeBron James Epa
V ligi NBA je bil večer presenečenj. Uvodno tekmo končnice sta izgubili najboljši ekipi rednega dela.

Milwaukee Bucks so pokleknili pred Orlando Magic (122:100), Los Angeles Lakers pa proti Portland Blazers (100:93). Prvo zmago je zabeležil Miami Heat, ki je bil ob 24 točkah Gorana Dragića boljši od Indiane s 113:101.

Miami je do prve zmage prišel po odlični igri v zadnji četrtini, ki jo je dobil z 32:21. Blestela sta Jimmy Butler z 28 točkami in Dragić, ki je 20 točk dosegel v drugem polčasu. Bam Adebayo je prispeval 17 točk in 10 skokov. Pri Pacers sta po 22 točk zbrala T.J. Warren in Malcolm Brogdon. Dragić je v svojo statistiko vpisal še šest skokov, pet podaj in eno ukradeno žogo, njegov met iz igre pa je bil 9:19 (trojke 4:9).

Goran Dragić Pacers Heat Video Šport "Goran Dragić! Se ta človek sploh stara?"

Portland v končnici do zmage

Portland, ki si je nastop v končni priigral šele skozi 'play in', je v končnici tekme z nizom trojk naredil delni izid 19:6 in iz zaostanka 81:87 prišel do zmage.

Najprej sta trojki zadela CJ McCollum in Damian Lillard (87:87), nato sta bila z razdalje natančna še enkrat Lillard in Carmelo Anthony (95:89), odločilno trojko pa je minuto in petnajst sekund pred koncem zadel Gary Trent ml. (98:93). Lillard je tekmo končal pri 34 točkah, McCollum jih je dodal 21, odličen pa je bil znova Jusuf Nurkić s 16 točkami in 15 skoki.

Lakersom ni pomagal niti trojni dvojček LeBrona Jamesa (23 točk, 17 skokov, 16 podaj), niti 28 točk in 11 skokov Anthonyja Davisa. Oba sta v odločilnih trenutkih zgrešila po dva prosta meta.

Milwaukee vseskozi zaostajal

Osmouvrščena ekipa vzhoda Orlando Magic je premagala najboljšo ekipo rednega dela Milwaukee Bucks. Orlando je nadzor nad tekmo prevzel sredi prve četrtine in vodstva do konca ni izpustil iz rok. Milwaukee se je nekajkrat približal, na 69:68 v tretji četrtini ali 99:93 v zadnji, vendar se je vedno našel nekdo pri Orlandu, ki je z metom z razdalje preprečil preobrat.

Luka Dončić "Sam proti štirim!" Šport Velika ameriška TV zvezda zapela fantastično hvalnico Dončiću

Pri zmagovalcih je blestel črnogorski center Nikola Vučević s 35 točkami in 14 skoki, pomemben delež k zmagi pa so prispevali Terrence Ross (18 točk), D.J. Augustin (11 točk, 11 podaj), Markelle Fultz in Gary Clark, (oba 15 točk).

Nikola Vučević | Avtor: Profimedia Profimedia

Giannis Antetokounmpo je bil z 31 točkami, 17 skoki in sedmimi podajami najboljši igralec Milwaukeeja, ostali ključni igralci pa so zaostali za svojimi povprečji. Eric Bledsoe je zbral 15 točk, Khris Middleton 14, Wesley Matthews 10, Brook Lopez pa zgolj pet.

Tudi brez Westbrooka do uspeha

V četrti tekmi večera je Houston Rockets tudi brez Russella Westbrooka zlahka premagal Oklahomo City Thunder (123:108). Na krilih Jamesa Hardena, ki je dosegel 37 točk (11 skokov), so vodili od začetka do konca, ob koncu tretje četrtine pa so imeli najvišjo prednost 101:78. Izostanek Westbrooka sta odlično nadomestila Jeff Green z 22 točkami in Eric Gordon z eno manj.

Pri Oklahomi je Danilo Gallinari zbral 29 točk, Chris Paul pa je za las zgrešil trojnega dvojčka - 20 točk, 10 skokov, 9 podaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice