Šport > Košarka
5075 ogledov

Dončić izzval pretep, padale so izključitve

Dallas Mavericks : Los Angeles Clippers Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je šolal Clipperse s svojim košarkarskim znanjem, postavljal rekorde, izzval pretep, a bil na koncu vendarle poražen...

Dallas Mavericks našega Luke Dončića so izgubili prvo tekmo končnice proti glavnemu favoritu za šampionski prstan. Los Angeles Clippers so slavili s 118:110, a je Dallas dokazal, da lahko še hudo namuči svojega nasprotnika, saj se je odlično držal celotno tekmo, čeprav je prezgodaj ostal brez latvijskega zvezdnika Kristapsa Porzingisa.

Luka Dončić Napeto Šport Dončić šepal že po nekaj minutah, nato ostal brez Porzingisa

Luka je blestel skozi celotno tekmo, katero je končal s kar 42 točkami (nihče jih še ni dosegel toliko na svojem debiju v končnici), 7 skoki in 9 podajami, a tudi to ni bilo dovolj, potem ko so Clippers dobili dodaten zagon, saj je že na začetku drugega polčasa Kristaps Porzingis moral zapustiti parket zaradi dosojene druge tehnične napake.

"Porzingis mi je ščitil hrbet. Potegnil se je za soigralca. Celotna ekipa se je strinjala z njegovo potezo. Res ni bilo pošteno, da so ga sodniki izključili. Še posebej na tekmi končnice," je po tekmi dramatične trenutke opisal Dončić.

Latvijec se je vmešal v spor med Dončićem in Marcusom Morrisom, ki sta se prerivala, in se nato še sam zapletel z Morrisom. Sodniki so si ogledali posnetek in dosodili Latvijcu drugo tehnično napako, prvo je dobil zaradi nerganja nad sodniško odločitvijo.

"Videl sem ga, kako se je zagnal v Luko in to mi ni bilo všeč. Zato sem tako odreagiral," je dejal Porzingis. "To je bila zelo pametna stvar z njihove strani. Jaz pa moram biti v nadaljevanju pametnejši in nadzorovati svoja čustva," je dodal Latvijec.

Oglasil se je tudi Morris, ki je prepričan, da si noben igralec ni zaslužil tehnične. "Človek, to je končnica. Nikogar ne bi smeli izključiti v končnici. Vem, da njihovo ekipo to resnično boli, vendar to ni bila moja krivda," je dejal Morris.

Da je šlo za prestrogo odločitev sodnikov, ki so zaradi malenkosti močno posegli v zelo pomembno tekmo končnice, so se strinjali tudi največji zvezdniki in strokovnjaki

.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice