Šport > Košarka
11282 ogledov

Divac po odpovedi iskreno o trenutku, ko je prekrižal Dončića

Vlade Divac Profimedia
Legendarni Vlade Divac je pet let opravljal službo generalnega menedžerja NBA ekipe Sacramento Kings. Če bi pred dvema letoma na naboru sprejel drugačno odločitev, bi jo morda še danes...

Vlade Divac je v petek odstopil s položaja generalnega menedžerja Kraljev, potem ko se ekipa iz Sacramenta še 14. leto zapored ni uspela uvrstiti v končnico.

luka dončić Prevzel odgovornost Šport NBA legenda dala odpoved! Glavni razlog - Luka Dončić!

Že naslednji dan pa je za Sacramento Bee opravil obširen intervju, v katerem je dal jasno vedeti, da še vedno trdno stoji za vsemi svojimi odločitvami, med katerimi je zagotovo najbolj zloglasna tista izpred dveh let, ko se je na naboru odrekel Luki Dončiću ter z drugim izborom vzel Marvina Bagleya.

"Razumem, da je to nekaj povsem navadnega za takšno službo, to popolnoma razumem," je o odpovedi spregovoril Divac ter nadaljeval: "Vse je to del življenja, morate sprejeti težke odločitve. Tega nisem pričakoval, toda nisem bil niti presenečen. Nismo izpolnili ničesar, kar smo si zadali pred začetkom sezone, in če potegnemo črto, je to moja odgovornost."

Evroliga Partizan Maccabi Beograjska Arena Vlade Divac | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Divac se je nato dotaknil svojega odnosa z lastnikom Vivekom Ranadivéom ter razkril, koliko se mu je šef mešal v posel ter odločitve: "Morda se je prvem letu še kar precej vmešaval, nato pa me je pri vsem podpiral. Dovolil je, da počnem, kar želim, moral je le biti seznanjen z vsem. Z mano je delil svoje mnenje, toda vodenje operacij je bilo moje delo."

Pogovor je nato vodil do prelomne odločitve, ko se je Divac odločil, da si na naboru želi Bagleya, kljub temu da se lastnik ni strinjal z njim in si je v moštvu želel slovenskega čudežnega dečka.

"Nisva se strinjala. Toda obveljala je moja odločitev. Še vedno verjamem, da ima Marvin izjemen potencial, toda potreboval bi več časa, da to dokažem. Prepričan sem, da bo Marvin vsem pokazal, da se motijo. Toda v tej ligi morate takoj pokazati rezultate, ljudje nimajo potrpljenja, toda sam sem se že sprijaznil s tem," je zgodbo o naboru zaključil Divac.

Luka Dončić NBA Šport Luka Dončić v idealni postavi "mehurčka" luka dončić goran dragić Spored Šport Znani vsi termini, Dončić in Dragić na delu izmenično Luka Dončić Video Šport "Ni isto, a čustva so enaka" Eurobasket Idealna peterka Šport Izbrali "evropski dream team", le kje sta Slovenca?
Komentarjev 4
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:52 17.avgust 2020.

    Pravilno se je odločil...,jaz bi se tudi tako,če bi hotel moji ekipi najboljše,sploh bi pretehtalo ker bi gledal na dolgi rok... .Saj ga Kokoškov tudi ni izbral.Je zato slab strateg,brcnil v temo... .Ne ni, ne samo pravilna,ampak odlična,zrela odločitev, kar ...prikaži več mislim,da bi se znalo pokazati že v naslednji sezoni.

  • ilija 10:35 17.avgust 2020.

    Stvar je taka Divac in srbska delegacija želeli so da bi Dončič zaigral za srbsko reprezentanco odločil se je za slovensko odbil ih je za to so se po balkanski trmi niso ga želeli v sakramento.

  • sam1 08:45 17.avgust 2020.

    Ja,vsaka zgodba ima svoj konec-takšen ali drugačen,vendar je Divac v 12-letni karieri dokazal,da mu ni pomoči....

Sorodne novice