Šport > Košarka
3416 ogledov

Velika ameriška TV zvezda zapela fantastično hvalnico Dončiću

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Predstava slovenskega zvezdnika na zanj zgodovinski tekmi je kljub porazu navdušila analitike.

Dallas Mavericks so na prvi tekmi uvodnega kroga končnice izgubili (118:110) proti favoriziranim Los Angeles Clippers. Luka Dončić je na svojem sploh prvem srečanju v NBA končnici natresel kar 42 točk.

Luka Dončić Napeto Šport Dončić šepal že po nekaj minutah, nato ostal brez Porzingisa

Dončićev dosežek je še bolj impresiven zaradi dejstva, da Clippers veljajo za najboljšo obrambno ekipo lige, vsaj kar se tiče ustavljanja branilcev in krilnih igralcev. Za to ponavadi skrbita superzvezdnika Kawhi Leonard in Paul George, ki ju je Dončić v noči na torek, skupaj s še kakšnim članom moštva iz Kalifornije, pošteno namučil.

Še noben igralec v zgodovini NBA na svojem debiju v končnici ni dosegel toliko točk kot Dončić. Velja sicer poudariti, da je Slovenec izgubil kar 11 žog, a kar pet od teh v prvih nekaj minutah, ko so Clippers začasno pobegnili Teličkom.

Dončić je Dallas držal v igri tudi potem, ko je bil v tretji četrtini kar precej strogo izključen njegov prvi pomočnik Kristaps Porzingis. 21-letni slovenski reprezentant je mešal štrene Leonardu in Georgu, pokrivala sta ga tudi obrambni specialist Patrick Beverley in močni Marcus Morris, toda nihče ni mogel preprečiti Dončićevih značilnih prodorov, s katerimi je polnil obroč in vodil igro svojega moštva.

anamaria goltes Ni čudno, da blesti Šport Anamaria stopila splet: "Srečno, lubi!"

V priljubljeni športni pogovorni oddaji Undisputed na FS1, kjer redno debatirata kontroverzni Skip Bayless in nekdanji NFL zvednik Shannon Sharpe, je bilo srečanje med Clippers in Mavericks udarna tema dneva. Bayless je v preteklosti pogosto izrazil skepso glede Dončićevega potenciala, medtem ko je Sharpe (na fotografiji spodaj) eden njegovih največjih oboževalcev. To je dokazal tudi tokrat.

Shannon Sharpe | Avtor: Profimedia Profimedia

Med opisom Dončićeve igre Sharpe, trikratni zmagovalec Super Bowla, ni pozabil povedati, da je Ljubljančan kljub zvezdniškim nasprotnikom vedno znova prišel tja, kamor je hotel.

"Luka je poseben. A tudi mene je presenetilo, da je dosegel 42 točk. Pričakoval sem jih le okrog 29," je šaljivo začel Sharpe.

"Luka je živel pod obročem," je nadaljeval nekdanji "tight end" Denverja in Baltimora in nato Dončićeve prodore primerjal z obiskovanjem drive-throughja v restavraciji s hitro prehrano. "Luka, saj si bil ravnokar tu, kaj počneš spet tukaj? - Sem že nazaj, saj mi ne morejo preprečiti da grem skozi," je Sharpe z izmišljenim dialogom ponazoril nemoč tekmecev.

Bayless je Dončićevo dominacijo skušal pojasniti z neuigranostjo LA Clippers, toda Sharpe se ni dal. "Kaj pa potrebuješ trening za individualno pokrivanje? Kawhi, kriješ Luko! Paul, kriješ Luko! Ostani pred njim! Za to ne potrebuješ uigranosti!"

"Luka je nabunkal Kawhija. Ta je rekel Paulu Georgu, naj ga prevzame. Nabunkal je še Georga. Ta je rekel Patu Beverleyu, naj ga prevzame. Beverley je v dveh minutah storil pet prekrškov. Na koncu pa je Luka rekel še Marcusu Morrisu, da lahko kaj dobi. Dal je vsem štirim. Še nikoli nisem videl, da en sam samcat tako opravi s štirimi moškimi! Štiri ljudi je premagal sam," je slikovito zaključil Sharpe.

Dallas Mavericks : Los Angeles Clippers Luka: "Ni pošteno!" Šport Dončić izzval pretep, padale so izključitve

Dončić vse bolj stopa v ospredje najbolj popularnih pogovornih oddaj v ZDA in ob podobnih predstavah bo moč o njem slišati še precej več.

Naslednje srečanje v seriji na štiri zmage med Clippers in Mavericks bo odigrano v noči na četrtek po srednjeevropskem času.

Donovan Mitchell NBA Šport Rekordna noč mladega zvezdnika zasenčila tudi epsko predstavo Dončića
Komentarjev 1
  • Avatar Ewiksella
    Ewiksella 00:31 19.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice