Šport > Košarka
73615 ogledov

Škandal! Kar je Harrell storil Dončiću, bi lahko imelo resne posledice

Print Screen
V času, ko si NBA igralci aktivno prizadevajo za rasno in družbeno enakopravnost, si je košarkar Los Angeles Clippers privoščil nekaj nepojmljivega.

Zaključek letošnje sezone lige NBA mineva tudi v znamenju boja proti rasizmu in vsem oblikam družbene diskriminacije.

Liga NBA si tudi zaradi velikega števila temnopoltih igralcev zelo aktivno prizadeva za odpravo rasne neenakosti ter etničnih, verskih in vseh drugih oblik predsodkov, kar s posebnimi družbenimi sporočili na dresih v Orlandu promovirajo tudi igralci. 

Prav zaradi tega je še bolj neverjetno, kaj si je na tretji tekmi končnice med Los Angeles Clippers in Dallas Mavericks privoščil Montrezl Harrell, potem ko se je v uvodni četrtini sprl z Lukom Dončićem.

Luka Dončić NBA končnica Šport Hud udarec za Dallas, Dončić se je poškodoval

Košarkarja sta se sporekla pri izidu 11:11, ko je Harrell storil osebno napako nad Kristapsom Porzingisom. Dončič je protestiral pri sodniku, kar je Harrella pošteno ujezilo, zato je med njima prišlo do kratkega stika. 

Ko je Američan pri izidu 13:15 zadel za izenačenje, je med vračanjem v obrambo zavpil "b*tch a** white boy", kar bi v grobem prevodu pomenilo "bela pi*ka" ali pa, če želite, "strahopetni belček".

Glede na to, da so temnopolti košarkarji često srečujejo s predsodki na podlagi barve kože, je prav neverjetno, da si je Harrell v času, ko je celoten zaključek NBA sezone v senci boju proti rasni nestrpnosti, izbral rasno žaljivko. Ob tem se poraja logično vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi ga denimo Dončić ozmerjal s črnuhom? Zanimivo bo videti, kako se bo na incident odzvala liga.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Besedni dvoboj košarkarjev se na tem mestu še ni končal.

V enem izmed naslednjih napadov je Harrell teatralno padel po tleh, nakar mu je Luka zabrusil, naj preneha simulirati. Američan je besno skočil na noge, a so vmes posegli sodnik in soigralci.

Oba košarkarja sta nato prejela tehnični osebni napaki.

luka dončić Ne že spet! Šport Prve informacije o stanju Luke Dončića
 
Komentarjev 7
  • luka65 14:11 23.avgust 2020.

    Zato so jih zapori polni in ulice, čeprav niso večinski!!!!!!!

  • suineg78 21:20 22.avgust 2020.

    Luka, ti samo še naprej pred vsako tekmo poklekni na obe koleni, da te lahko pravičneži, "you know the thing". Ponosno nosi BLM majico!

  • gregor51 15:32 22.avgust 2020.

    ma goveda črnska so največji rasisti