Šport > Košarka
697 ogledov

LeBron kot v najboljših časih, Harden izključen, Miami še naprej nepremagljiv

Goran Dragić Epa
Nova odlična predstava Dragića za še tretjo zmago Miamija.

Košarkarji Miami Heat so v končnici severnoameriške košarkarske lige NBA le še eno zmago oddaljeni od napredovanja v polfinale vzhodne konference. Vročica je dobila tudi tretjo tekmo v seriji proti Indiana Pacers, tokrat s 124:115. Med najbolj zaslužnimi za zmago je bil kapetan slovenske zlate reprezentance Goran Dragić s 24 točkami.

Goran Dragić Heat Pacers NBA/Video Šport Dragićeve trojke Miami popeljale na prag polfinala Vzhoda
goran dragić Koliko jim pomeni Šport Vročica se poklonila Slovencu: "Tega ne boste videli v statistiki!"

Na preostalih tekmah prvega kroga končnice je Milwaukee s 121:107 premagal Orlando, Milwaukee v seriji vodi z 2:1 v zmagah. Giannis Antetokounmpo je tekmo končal s 35 točkami in 11 skoki.

Oklahoma City je dobila tretjo tekmo proti Houstonu po podaljšku s 119:107. Houston vodi z 2:1 v zmagah. Chris Paul (26 točk) je podaljšek odprl s trojko za niz 12:0. Rakete so v podaljšku ostale brez nosilca Jamesa Hardna, ki je bil prvič v tej sezoni izključen zaradi osebnih. Harden je sicer tekmo končal z 38 točkami.

Los Angeles Lakers so premagali Portland s 116:108 za vodstvo z 2:1 v zmagah. Jezerniki so povedli v seriji na štiri zmage na krilih superzvezdnika LeBrona Jamesa, ki je 38 točkam dodal še 12 skokov in osem podaj. Razpoložen je bil tudi Anthony Davis, ki je 23 od 29 točk dosegel v drugem polčasu.

"Skušamo delati eden za drugega," je dejal James, ki je soigralce podučil, da morajo nadaljevali z agresivno igro, prekrški, in da morajo vztrajati pri tempu, ki so ga prikazali na tretji tekmi končnice. "Ne gre za to, kdo ima večji ego, ampak za to, kdo bo na koncu uspel."

LeBron James | Avtor: Epa Epa

Statistiki v ligi NBA so tudi izračunali, da je James postal uradno drugi najuspešnejši košarkar v zgodovini končnic lige NBA po številu zmag. V končnicah jih je zbral že 158. Prehitel je Tima Duncana (157). Pred njim je zgolj še nekdanji član LA Lakers Derek Fisher (161).

James je zadel štiri trojke. Skupno je v končnicah zbral že 375 trojk, s čemer je postal tretji najboljši v trojkah v zgodovini končnic NBA. Pred njim sta zgolj še Ray Allen (385) in Stephen Curry (470).

Pri Portlandu je Damian Lillard zbral 34 točk, kljub poškodovanemu prstu na roki.

* Izidi, končnica, 1. krog:
- Vzhod:
Orlando Magic - Milwaukee Bucks              107:121
(Milwaukee vodi z 2:1 v zmagah)

Miami Heat - Indiana Pacers                  124:115
(Miami vodi s 3:0 v zmagah)
(Goran Dragić: 24 točk, 6 podaj, 2 skoka v 36 minutah za Miami)

- Zahod:
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets      119:107 (podaljšek)
(Houston vodi z 2:1 v zmagah)

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers  108:116
(LA Lakers vodi z 2:1 v zmagah)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice