Šport > Košarka
3459 ogledov

Vročica se poklonila Slovencu: "Tega ne boste videli v statistiki!"

goran dragić Reševalni pas/Twitter
Goran Drgaić ni le odličen posameznik, temveč je predvsem izjemen ekipni igralec.

Goran Dragić kljub 34 letom še vedno velja za enega najboljših organizatorjev igre v ligi NBA, tako da je njegova Vročica iz Miamija na začetku sezone precej presenetila, ko se je odločila, da bo priljubljeni "Dragon" v igro prihajal šele iz klopi.

Goran Dragić Heat Pacers NBA/Video Šport Dragićeve trojke Miami popeljale na prag polfinala Vzhoda

Toda slovenski zvezdnik se je popolnoma podredil ekipi ter sprejel novo vlogo, v kateri je naravnost zablestel. Vsakič, ko je prišel v igro, je vnesel dodatno energijo ter poživil moštvo, obenem pa ni bilo tekme, ko ne bi bila žoga v odločilnih trenutkih v varnih rokah slovenskega organizatorja igre.

Dragić je tako odigral naravnost fantastičen redni del sezone (katerega je nadaljeval s še bolj prepričljivimi predstavami v končnici), katerega je zaključil s povprečjem 16,2 točk, 3,2 skokov ter 5,1 asistenc na tekmo, resno pa se ga je povezovalo z znamenito nagrado "6. igralec", a je bil v izboru kar nekoliko neupravičeno spregledan.

goran dragić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

A vendar statistika ne more prikazati, kaj v resnici pomeni Goran Dragić za sicer zelo mlado ekipo Miami Heat. Slovenec ni le eden izmed treh najboljših igralcev ekipe ob Jimmyju Butlerju ter Bamu Adebayu, temveč je postal pravi vodja ekipe, kateremu mladi in nadarjeni soigralci zvesto sledijo na igrišču.

Da se Dragićevega pomena za ekipo ne da opisati zgolj z golo statistiko, so priznali tudi pri Vročici, katera je pripravila lep posnetek, v katerem je poizkusila prikazati, kakšno vlogo ima za eno najbolj nadarjenih ekip lige izjemni Slovenec.

Ob video, v katerem so izseki iz zadnje tekme proti Indiana Pacers, so še zapisali: "To so še vse stvari, ki niso opazne v Dragićevi statistiki s tretje tekme."

Jimmy Butler Zvezdnik Šport "Mislim, da sem na pol Slovenec" Goran Dragić Končnica Šport Gogi blestel, na koncu pa 'oživljal' prijatelja Goran Dragić Pacers Heat Video Šport "Goran Dragić! Se ta človek sploh stara?"
Komentarjev 1
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 11:48 23.avgust 2020.

    Tako se vidi, zakaj je Slovenija postala Evropski prvak. Ob takem kapetanu, ki dvigne celo ekipo, ali državno, ali NBA, bodo to uvideli tudi Američani temne barve. To imaš ali pa nimaš, tega se ne da naučiti. Niti kupiti.