Šport > Košarka
2773 ogledov

Gogi blestel, na koncu pa 'oživljal' prijatelja

Goran Dragić Epa
Miami je še v drugo premagal Indiano.

Košarkarji Miamija so prišli do lepe prednosti v prvem krogu končnice. Še na drugi tekmi so premagali Indiano, tokrat so bili boljši z rezultatom 109:100.

Znova je bil med najboljšimi na igrišču tudi nekdanji kapetan slovenske reprezentance. Goran Dragić je v prvem polčasu, ki so ga košarkarji s Floride dobili z 51:48, dosegel le štiri točke, je pa nato zablestel v tretji četrtini, ko si je Vročica tudi priigrala odločilno prednost. Štiriintridesetletni Slovenec je pri izidu 59:54 prevzel vajeti igre v svoje roke in v naslednjih napadih zbral osem točk in asistenco za trojko Duncana Robinsona, Miami pa je tako predvsem po njegovi zaslugi povedel s 70:59. 

Goran Dragić Pacers Heat Video Šport "Goran Dragić! Se ta človek sploh stara?" Victor Oladipo Jimmy Butler Goran Dragić Pacers Heat NBA/Video Šport Vroči Dragić v ključnih trenutkih rešil Vročico

Do četrte četrtine se je Indiana nekajkrat približala na devet točk zaostanka, slabih 11 minut do konca pa je prvič prišla na -7. A nato je Dragić odgovoril z uspešnim metom za tri točke (91:81). Pacers so poskušali, vendar se je prednost vseskozi vrtela okoli desetih točk, po novi trojki Slovenca pa se je sredi zadnje četrtine na semaforju izpisal izid 103:91.

V naslednjih šestih minutah sta blesteli predvsem obrambi, malo je bilo košev, končalo se je z dokaj zanesljivo zmago Miamija.

Pri Vročici je 24 točk dosegel Robinson, za tri točke je metal 7/8, 20 pa Dragić, ki je k uspehu svojega moštva dodal še tri skoke in šest asistenc. Pri 18 točkah se je ustavil Jimmy Butler. Ta je ob koncu tekme po uspešni obrambni akciji, izsilil je prekršek tekemca v napadu, priletel z glavo v koleno Bama Adebayja in za nekaj časa obležal na parketu. Na pomoč mu je priskočil prijatelj Dragić in začel z 'oživljanjem', pri tem pa poskrbel za smeh pri komentatorjih tekme.

"Dragić je vrnil Jimmyja v življenje" in "Dragić je tu, da bi reševal življenja" so Slovenčevo potezo pospremili na twitterju.

Pri Indiani je 22 točk dosegel Victor Oladipo, ki je na prvi tekmi zaradi poškodbe očesa odigral le 9 minut. T. J. Warren, ki je bil eden najboljših košarkarjev v mehurčku v Orlandu, je tokrat ob dobri obrambi Butlerja zbral le 14 točk.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Robbiolla
    Robbiolla 01:19 21.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun