Šport > Košarka
29351 ogledov

Tudi Dončićev trener zgrožen nad posnetkom: "To je grozno!"

ujiri Print Screen
Trener Dallas Mavericks Rick Carlisle je komentiral rasističen incident po koncu lanskega finala lige NBA.

Po spletu je zaokrožil nov videodokaz v primeru predsednika Toronto Raptors Masaija Ujirija, ki je bil po lanski zmagi njegovega moštva v finalu nad Golden State Warriors žrtev rasizma s strani belopoltega policista.  

luka dončić Kdor zna, zna Šport Kljub poškodbi in obupnemu metu Dončić spet v zgodovino

Ujiri se je po osvojenem naslovu želel na igrišču pridružiti svojim igralcem, a ga je pri tem zaustavil mož v modrem. Po izmenjavi besed ga je policist dvakrat grobo odrinil. Košarkarski funkcionar ga je nato odrinil nazaj in se pri tem dotaknil tudi njegovega obraza, nakar so vmes posegli drugi predstavnik varnostne službe.

Ujiri, ki se je vodstvenemu ustroju Toronta pridružil leta 2013, pred lanskim prevzemom predsedniške funkcije pa je opravljal vlogo generalnega direktorja, je prepričan, da je bil incident rasno motiviran.

luka dončić Ne že spet! Šport Prve informacije o stanju Luke Dončića

Posnetek sta pred tretjo tekmo končnice med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers komentirala tudi trenerja obeh ekip. "Masai je moj dober prijatelj. Pokazal mi je posnetek, še preden je prišel v javnost," je povedal Doc Rivers.

"Žalostno in zelo boleče je gledati takšne stvari. Človek je na vrhuncu kariere in se želi poveseliti s svojo ekipo, ki je pravkar osvojila naslov NBA prvaka, vendar ga je treba opomniti, kakšna je barva njegove kože. Res žalostno," je dodal trener Clippersov.

luka dončić Razodetje Šport Ne boste verjeli, kaj o Dončiću po novem govori najostrejši kritik

Tudi Rick Carlisle ob ogledu posnetka ni mogel ostati ravnodušen. "Grozna situacija. Želel se je samo pridružiti svoji ekipi in slaviti naslov. Povsem očiten in jasen primer rasne neenakosti. To je res grozno," je povedal trener Dallasa.

rick carlisle | Avtor: Epa Epa

Po besedah Riversa del posnetka, ki je dostopen javnosti, ne razkriva celotne slike. "Moški v uniformi je bil zelo prijazen, dokler ni mimo prišel temnopolt mož v lepi obleki. To me žalosti. Osvojiti naslov je zelo čustvena stvar. Ljudje to težko razumejo. Žalostno, da ti to nekdo vzame," je še dodal Rivers.

Skorajšnji pretep Šport Škandal! Kar je Harrell storil Dončiću, bi lahko imelo resne posledice
 
Komentarjev 6
  • gregor51 15:31 22.avgust 2020.

    ćrnska goveda so največji rasisti