Šport > Košarka
7366 ogledov

To se je zgodilo z Dončićem ob prihodu v garderobo

luka dončić Print Screen
Slovenski košarkar je bil v slačilnico deležen veličastnega sprejema.

Luka Dončić je bil zaslužen za infarktno zmago Dallas Mavericks na četrti tekmi prvega kroga končnice lige NBA v Orlandu nad Los Angeles Clippers (135:133). Po štirih tekmah je izid v seriji izenačen na 2:2.

Luka Dončić Lukaaaaaaa! Šport Tekma za infarkt: Čarovnija Dončića za noro zmago!

Clippers so imeli v zaključku rednega dela celo priložnost met za zmago, a je Kawhi Leonard sekundo pred koncem pri izidu 121:121 zgrešil met za tri točke, tako da se je obračun e prevesil v podaljšek.

S polaganjem Dončića 19 sekund pred koncem je Dallas povedel za dve (132:130), s trojko pa je na drugi strani odgovoril Marcus Morris (132:133). Do konca je bilo manj kot deset sekund, napad Dallasa pa je s pametno osebno napako le dobre tri sekunde pred koncem prekinil Reggie Jackson.

Luka Dončić Zadnja sekunda Šport Največji zvezdniki so takole komentirali Dončićev koš

Po še eni minuti odmora na zahtevo Ricka Carlisla je žoga po pričakovanjih romala v Dončićeve roke, slovenski as pa je s četrto trojko (4/10) na tekmi zapečatil usodo Clippersov.

Za Dončića je bila to že 43 točka večera, vpisal pa je še 17 skokov, 13 podaj, dve ukradeni žogi in blokado za drugega zaporednega trojnega dvojčka v končnici.

luka dončić Iz oči v oči Šport Dončić se je soočil s človekom, ki ga je ozmerjal s "belopolto pi*ko"

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Navijači Dallasa so Slovenca po še eni epski predstavi častili kot božanstvo, prav posebnega sprejema pa je bil deležen tudi med soigralci, ki so ga ob prihodu v garderobo pozdravili z glasnim skandiranjem in ga pošteno oprhali z vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.