Šport > Košarka
3168 ogledov

Clippersi provocirali Dončića, tako so se spravili nanj

morris dončić Print Screen
Košarkarji Los Angeles Clippers niso dopustili, da bi se jim ponovil scenarij s četrte tekme.

Četrta tekma končnice med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers je minila v znamenju Luke Dončića, ki je dosegel trojnega dvojčka ob 43 točkah in, kar je še pomembneje, odločilno trojko v zadnji sekundi podaljška.

Luka Dončić NBA končnica Šport Dončić tako dober, da je lahko v zadnji četrtini ploskal na klopi

Moštvo iz Los Angelesa je bilo po tekmi tarča kritk zaradi zgrešene obrambne strategije, katere vrhunec je bila odločitev, da bo Dončića v zadnjem napadu pokrival Reggie Jackson.

luka dončić Težke besede Šport Dončićev dežurni kritik zavil na stara pota: "Luka je eden najslabših ..."

Prav zaradi tega so Clippersi na sila pomembni peti tekmi, ki je enemu od moštev prinašala prvo zaključno žogo, ubrali drugačen pristop in obrambno strategijo podredili onemogočanju slovenskega zvezdnika.

Ob podvajanju je bil ob Dončićevih prodorih vselej v pripravljenosti tudi tretji košarkar, v nekaterih primerih pa je bila na njem celo pozornost štirih (!) košarkarjev Los Angelesa.

luka dončić NBA Šport Dallas nima več popravnega izpita Luka Dončić Luka v transu Šport Poglejte, kako košarkarja Dallasa uživata in prepevata ob "narodnjakih"

Kljub nenehnemu podvajanju je bil Slovenec prvi strelec svojega moštva (22 točk), v enem izmed napadov pa je dosegel lep koš v visokem loku (ang: floater) prek treh igralcev nasprotnega moštva.

Čvrsta obramba pa ni bil edini prijem Clipprsov za onemogočanje slovenskega asa, saj so se posluževali tudi nekaterih drugih trikov. Med izvajanjem prostih metov sta ga poskušala iz tira vreči tako Patrick Beverley, ki ga je Luka hitro utišal, kot tudi Marcus Morris, slednji pa je v nadaljevanju prestopil vse meje, ko je namerno pohodil Dončićev poškodovani gleženj.

dončić morris Posnetek šokira Šport Svinjarija, da ni večje! Clipper poskušal poškodovati Dončića

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice