Šport > Košarka
1817 ogledov

V New Yorku trdijo, da imajo protistrup za Dončića

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Nekateri košarkarski poznavalci razvijajo teorijo o najprimernejšem kandidatu za pokrivanje Luke Dončića.

Slovenski košarkar Luka Dončić je eden najboljših napadalnih košarkarjev na svetu, kar predstavlja velik zalogaj tudi za najboljše in najbolj izkušene branilce. 

Košarkar Dallas je na petih odigranih tekmah končnice v povprečju dosegal 29,6 točke, kar je sedmi najboljši izkupiček med vsemi udeleženci zaključka sezone v Orlandu.

luka dončić Ne odneha Šport Bayless že med tekmo nad Dončića: "Mladi Luka, tole ni dobro"

Prvi strelec v "floridskem mehurčku" je Donovan Mitchell s 37,6 točke, sledita pa mu Dončićev neposredni nasprotnik Kawhi Leonard z 32,8 in prvi strelec rednega dela sezone James Harden z 32,0 točke.

 | Avtor: Epa Epa
Ob Dončićevem 'stepbacku', 'eurostepu', 'floaterju' in drugih specialitetih iz njegove polne malhe košarkarskih trikov so letos pogorela številna znana košarkarska imena, po mnenju nekaterih poznavalcev pa pravi odgovor na Dončićevo vprašanje niso zvezdniki, temveč 22-letni Frank Ntilikina.

Gre za relativno neznanega 193 centimetrov visokega košarkarja New York Knicks, ki na trgu nima prav visoke vrednosti, kar pa želijo kratkohlačniki spremeniti tako, da ga promovirajo kot 'protistrup' za leto mlajšega zvezdnika Dallasa.

"Ko ti v končnici nasproti stoji eden od petih najboljših igralcev na svetu in imaš v kadru nekoga, ki je sposoben njegov doprinos omejiti za pet do deset odstotkov, je to eden najvrednejših igralcev v ligi. Vsi dokazi o Franku Ntilikini kažejo na to, da ni primernejšega kandidata za takšno nalogo," je v podkastu Locked on Knicks dejal komentator in poznavalec Gavin Schall.

"Naletel sem na statistiko njegovega neposrednega dvoboja z Lukom Dončićem. Izkazalo se je, da je prav on najboljši igralec v ligi za pokrivanje Dončića, ta ugotovitev pa temelji na vzorcu, ki nikakor ni zanemarljiv. Ntilikina je 16. po vrsti med igralci v ligi, ki so v situaciji ena na ena pokrivali Luko Dončića. Kot smo lahko nedavno videli, je Dončić eden izmed petih najboljših napadalnih igralcev na svetu. Iz tega razloga menim, da je Frank izredno podcenjen igralec," je dodal Schall.

Njegova ugotovitev se opira na statističen podatek, da je Ntilikina Dončića pokrival v pretekli sezoni pokrival šest minut in pol, v tem času pa ga je, relativno na minutažo, prisilil v več izgubljenih žog (7) in mu podelil več blokad (1) kot katerikoli drug branilec.

Luka Dončić poškodba Upor Šport Je Dončić že končal sezono? lebron james Je to konec? Šport LeBron besno odvihral: "Je*eš vse skupaj!"

Komentarjev 1
  • gregor51 13:24 27.avgust 2020.

    majo ja poškodovati ga...