Šport > Košarka
379 ogledov

Za odrezek odštel 25.000 dolarjev

vstopnica jordan Huggins & Scott Auctions
Nekateri navijači so pripravljeni tudi za majhen spominek odšteti več deset tisoč dolarjev.

Na dražbi, ki jo je v petek priredila avkcijska hiša Huggins & Scott, so prodali vstopnico s prve tekme, ki jo je košarkar Michael Jordan odigral v dresu Chicaga. Za dragoceni košček papirja na tekmi med Chicagom in Washingtonom, ki je bila 26. oktobra 1984 v Chicagu, je ljubitelj Jordana odštel skoraj 25.000 dolarjev oziroma 22.500 evrov.

kobe bryant michael jordan Razmerje Šport Edini košarkar, ki je pozitiven v dvobojih z Jordanom, Kobejem in LeBronom

Iz omenjene avkcijske hiše so sporočili, da so za vstopnico s prve Jordananove tekme v dresu bikov prejeli kar 62 ponudb, najvišja pa je znašala 24.907,70 dolarja.

Michael Jordan | Avtor: Profimedia Profimedia

Zasedba iz ameriškega vetrovnega mesta je na tej zdaj zelo pomembni in razvpiti tekmi v dvorani Chicago Stadium slavila s 109:93, Jordan pa je pred 13.913 gledalci dosegel 16 točk, sedem podaj in šest skokov ter zbral štiri blokade in dve ukradeni žogi.

Antoine Carr Umazane igrice Šport Razkrita podla taktika, kako so se Jordanovi Bulls dokopali do šestega naslova

Jordan je za mnoge ljubitelje športa najboljši košarkar vseh časov. V dresu Chicaga je šestkrat slavil v severnoameriški ligi NBA, šestkrat je bil najbolj koristen igralec končnice, petkrat pa MVP redne sezone.

V svoji krstni sezoni 1984/85 je bil izbran za najboljšega novinca lige, 14-krat je nastopil na tekmi zvezdnikov lige NBA.

michael jordan Val očitkov Šport "Jordan je prekršil vse možne kodekse!"

V dresu ameriške reprezentance je dvakrat slavil na olimpijskih igrah v Los Angelesu 1984 in Barceloni 1992, v univerzitetnem dresu North Caroline pa je bil prvak ameriške študentske lige NCAA.

Na večni lestvici strelcev NBA je peti strelec vseh časov, pred njim so le Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928), LeBron James (34.087) in Kobe Bryant (33.643).

Večino svoje igralske kariere je Jordan preživel v dresu Chicaga, kratek čas je bil član Washingtona.

jordan pippen Po 23 letih Šport Dostavljalec pice razkril, ali je zastrupil Jordana
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.