Šport > Košarka
8870 ogledov

Porzingis se je pokazal v novi luči, po tekmi iskreno o Dončiću

porzingis dončić Reševalni pas/Twitter
Latvijski center je z agresivno predstavo narekoval tempo Dallasa ob zmagi nad San Antonio Spurs.

Košarkarji Dallas Mavericks so v razburljivem teksaškem derbiju premagali San Antonio Spurs (123:109) za osmo zmago v letošnji sezoni lige NBA (8-4). Sijajno tekmo sta odigrala Luka Dončić in Kristaps Porzingis, ki sta k zmagi teličkov prispevala več kot polovico vseh točk njunega moštva (64).

Luka Dončić Suvereno Šport Luka čaral do najboljše predstave v sezoni, odličen tudi Porzingis

Dončić je v 36 minutah in pol zbral 32 točk, 12 skokov in 15 podaj, Porzingis pa se je ustavil pri 32 točkah, sedmih skokih in treh blokadah. Slovenski organizator igre, ki je vpisal že 37. trojni dvojček v karieri, je 12 točk dosegel v zadnji četrtini.

Porzingis je pretežni del srečanja odigral na položaju petice (center) in pod obročem s pridom izkoriščal svojo višino v t.i. "post-up" situacijah. Z agresivno igro je prepričal tudi trenerja Jasona Kidda. "KP je bil naš edini visok igralec na parketu. Občutek sem imel, da je bil zelo agresiven od prve akcije," je Latvijca pohvalil ameriški strateg.

porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Porzingis je pod obročem Dallasa ujel napadalni ritem, kakršnega v letošnji sezoni pri njem še nismo videli. Zdelo se je, da visokorasli zvezdnik prekipeva od samozavesti. "To je samozavest, ki jo izžarevajo moji soigralci in trenerski štab. Nasprotnika želimo kaznovati, to me navdaja s samozavestjo," je svoje občutke strnil Porzingis.

"Igrati z Lukom je izredno lahko"

Spregovoril je tudi o navezi s slovenskim čudežnim dečkom, ki pod Kiddovo taktirko naposled dobiva pravo podobo. "Igrati z Lukom je izredno lahko. Vse nas zelo razbremeni pritiska. Zaradi njega vsi igramo bolje. Skupaj igrava pick and roll, kjer imam možnost rolla ali popa. Ekipam je to zelo težko braniti. Več kot bova odigrala takšnih akcij, nevarnejša bova postala," je napovedal Porzingis.

"Pick and pop" se od "pick and rolla" razlikuje po tem, da bloker ne napade obroča, temveč se pomakne vstran ali korak nazaj in išče priložnost za odprt met.

Skrivnost uspeha Dallasa ob zmagi nad ostrogami je bilo kroženje žoge. Telički so zbrali 30 podaj in izgubili le pet žog. Kar polovico vseh asistenc je prispeval Dončić.

"KP in Luka sta takoj prevzela vajeti in določila ritem. LD je vpisal trojnega dvojčka, KP pa je sprejemal odlične odločitve znotraj rakete. Vemo, da znamo zadevati trojke, a tokrat so se fantje izkazali s prodori pod obroč," je komentiral Kidd.

Dončić je ob zmagi dejal: "Delili smo si žogo, imeli smo veliko podaj in malo zapravljenih žog. To je bilo zelo dobro. Ves čas smo izkoriščali situacije, ko so nas pokrivali nižji branilci. KP-ja sem slišal govoriti o tem in strinjam se z njim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice