Šport > Košarka
2456 ogledov

Dončić ne najde rešitve: "Slabo, do konca slabo"

luka dončić Profimedia
Še en katastrofalen strelski večer Luke Dončića.

Prvi organizator igre teksaškega moštva Dallas Mavericks je bil na obračunu s Chicago Bulls samo dva skoka oddaljen od trojnega dvojčka, a je njegov doprinos znova ostal v senci nezadovoljive strelske forme.

Dončić, ki je vpisal 20 točk, osem skokov, deset podaj in štiri ukradene žoge, je namreč zadel le šest od 18 metov iz igre (33,3%) in le enega od šestih poskusov izza črte za tri točke (16,7%).

Luka Dončić NBA Šport Dončić tokrat navdušil z asistenco, manj z meti

Bike so do zmage vodili Zach Levine (23 točk), Lonzo Ball (21 točk) Nikola Vučević (18 točk, 10 skokov), DeMar DeRozan (17 točk, sedem skokov) in Alex Caruso (16 točk, šest ukradenih žog).

Po ocenu trenerja Dallasa Jasona Kidda so njegovi varovanci odigrali kvalitetnih 22 minut, nato pa so ob številnih zadetih trojkah nasprotnega moštva podlegli pritisku.

"22 minut smo igrali na zelo visokem nivoju, nato pa so dve minuti pred koncem Biki uprizorili serijo, po kateri se nismo več uspeli pobrati. Levine in Ball sta zadevala trojke. Tu bi se morali bolje odrezati," je povedal Kidd.

"Mislim, da smo se začeli preveč obremenjevati s tem, da moramo zadeti. V tistem delu tekme nismo dosegali košev, prav tako nismo izkoriščali individualnih dvobojev na parketu," je dodal.

luka dončić Rekorder se že trese Šport Luka pri komaj 22 letih ujel Kobeja in Duranta, pred njim le še eden!

Dončić po porazu ni skrival, da njegov met iz igre postaja velika težava. "Slabo. Do konca slabo. Žoga noče skozi obroč. Moral bi bolje metati. Zavedam se, da ves čas govorim isto, vendar bom moral to tudi storiti, ne samo govoriti," je bil samokritičen Slovenec.

"Sem v položaju, ko ljudje od mene vedno pričakujejo izjemno tekmo, ne pa razglašene dneve. Dokler zmagujemo, nimam pripomb, ne glede na to, ali odigram dobro ali slabo," je dodal slovenski košarkar. 

Dallas se s sedmimi zmagami in štirimi porazi nahaja na petem mestu zahodne konference.

Cirkuško Šport Trije Biki nad Dončića, pa nihče ni vedel, kje je žoga
 
Komentarjev 1
  • Kathy_Holmes 15:46 11.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦