Šport > Košarka
4595 ogledov

Luka v stiku z okuženim Črnogorcem

Nikola Vučević Profimedia
Košarkarjem Dallasa grozi karantena.

Chicago Bulls so na zadnji tekmi premagali Dallas Mavericks, med zaslužnejšimi za zmago Bikov pa je bil tudi Črnogorec Nikola Vučević (18 točk, 10 skokov). Ta bo zdaj moral izpustiti kar nekaj tekem, saj je dan po dvoboju s košarkarji iz Teksasa oddal pozitiven test na koronavirus. Center bo tako izpustil vsaj pet tekem gostujoče turneje, ki je trenutno pred zasedbo iz Chicaga. Po pravilih lige NBA bo manjkal 10 dni, prej se bo lahko vrnil na igrišča le v primeru, da bosta v razmaku 24 ur dva njegova testa negativna.

Poleg igralcev Chicaga so lahko zaskrbljeni tudi nekateri košarkarji Dallasa. Kar nekaj se jih je namreč po porazu na parketu družilo s Črnogorcem, med njimi tudi Luka Dončić. Slovenec je med tekmo nekajkrat pokrival tudi Vučevića. Svojo zaskrbljenost so sicer oznanili že naketri navijači Mavsov.

Vučević se je sicer pridružil že kar dolgemu seznamu igralcev, ki so v zadnem času morali v karanteno. Tako je bil pri Philadelphiji na prisilnem desetdnevnem počitku zvezdnik Tobias Harris, trener Doc Rivers pa je njegovo stanje opisal kot 'dokaj OK, ampak ne pa ravno odlično'. Pri 76-ers so morali v izolacijo kasneje še Joel Embiid, Isaiah Joe in Matisse Thybulle.

Prav Philadelphia, kjer imajo največ težav s Covidom-19, je bila ob koncu minulega tedna dvakrat tekmec Chicaga. Na sobotnem obračunu je igral tudi Embiid, ki je v ponedeljek moral v karanteno. 

Pri Cavaliers sta na prisilnem počiteku Kevin Love in Finec Lauri Markkanen, pri San Antoniu pa Avstrijec Jakob Pöltl.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:54 12.november 2021.

    Kako,če so vsi prešpikani?!!!

Sorodne novice