Šport > Košarka
34024 ogledov

Dončić se je zaupal Porzingisu, to so prve informacije o stanju

Profimedia
Teksaško moštvo Dallas Mavericks v strahu pričakuje diagnozo po poškodbi Luke Dončića.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je moral zaradi poškodbe levega gležnja predčasno zapustiti tekmo z Denver Nuggets. Usodni trenutek se je zgodil 44 sekund pred koncem srečanja, ko je Dončić poskušal blokirati met Austina Riversa, ta pa je nato padel na njegov gleženj.

Luka Dončić NBA Šport Dončić v zaključku uspešnejši od Jokića, nato pa... poškodba

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Dončić je z nekaj napora odšepal do klopi, kmalu zatem pa je zapustil dvorano, ne da bi pri tem potreboval kakšno posebno asistenco. Že samo dejstvo, da je Luka lahko hodil brez pomoči bergel ali članov osebja, moštvo navdaja z optimizmom, čeprav bodo za konkretne odgovore morali počakati na rezultate zdravniških preiskav.

Dončić je sicer na parketu preživel 37 minut in pol ter zbral 23 točk, osem skokov in 11 podaj ob 39-odstotnem metu iz igre (9/23) in 29-odstotnem metu za tri točke (2/7). Zadel je tri od petih prostih metov (60%).

Zvezdniški soigralec Kristaps Porzingis je po tekmi razkril, da sta si z Dončićem uspela izmenjati nekaj besed. "Luka vedno pravi 'hej, vse v redu, z mano bo vse v redu'. Upam, da to drži. Trenutno še ne vemo, kakšno je stanje, vendar upamo, da je ostal zdrav," je povedal Latvijec, ki je za zmago nad Denverjem (111:101) prispeval 29 točk, 11 skokov in tri podaje.

Trener Jason Kidd je povedal, da so prvi znaki vzpodbudni, več pa bo znanega jutri. "Luka je lahko hodil brez pomoči. Mislim, da je prišlo do zvina levega gležnja. Bomo videli, kako se bo počutil jutri."

Dončić je imel v preteklosti že večkrat težave z gležnjem. Več preglavic mu običajno povzroča desni, občasno pa mu ponagaja tudi levi. V sezoni 2019/2020 je zaradi dveh zvinov desnega gležnja izpustil 12 tekem.

Dallas se je z deveto zmago v sezoni (9-4) povzpel na tretje mesto zahodne konference. 

Komentarjev 1
  • Glenda_Barnett 15:31 16.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦