Šport > Košarka
1497 ogledov

Dončić se je ogreval, toda ...

porzingis brunson Profimedia
Sinočnje tekme v ligi NBA so minile brez slovenske udeležbe.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je zaradi poškodbe izpustil še drugo gostujočo tekmo Dallas Mavericks proti Phoenix Suns v severnoameriški ligi NBA. Phoenix je zmagal s 112:104.

Denver Nuggets so brez Vladka Čančarja doma izgubili z ekipo Chicago Bulls s 108:114, Goran Dragić pa ni igral za Toronto, ki je s 108:89 ugnal Sacramento.

Dvaindvajsetletni Dončić si je poškodoval levi gleženj in koleno v zadnji minuti obračuna proti Denverju 16. novembra in še drugič ni nastopil proti Phoenixu, ki je zabeležil enajsto zmago v nizu.

Mavericks v izjavi za javnost niso sporočili, kako dolgo bo slovenski as manjkal. Pred tem je izpustil že četrtkov obračun proti Phoenixu. Skupaj je v ligi NBA Dončić izpustil 31 od 243 tekem.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V tej sezoni je Dončić v povprečju dosegal 24,9 točke, 7,9 podaje ter 8,3 skoka na tekmo, Dallas pa je trenutno četrta najboljša ekipa zahodne konference z razmerjem zmag in porazov 9-6. Dallas bo v nedeljo gostoval pri LA Clippers, ki imajo en poraz več od Dallasa.

Trener Dallasa Jason Kidd upa, da bo Dončić že nared proti Clippers. Ljubljančan je po informacijah iz kluba že treniral skupaj s soigralci med gostovanjem v Phoenixu, na parketu je bil tudi med ogrevanjem za petkovo tekmo.

V vrstah Phoenixa sta bila na drugi tekmi proti Dallasu najbolj razigrana Mikal Bridges in Devin Booker vsak s po 19 točkami. Latvijski velikan Kristaps Porzingis pa je bil najboljši v ekipi Mavericks s 23 točkami in 12 skoki.

Odmeva vrnitev zvezdnika Los Angeles Lakers LeBrona Jamesa, ki je znova zaigral po daljši odsotnosti zaradi poškodbe, ko je izpustil kar osem tekem po vrsti. James je dosegel 23 točk. Kar pa še vedno ni bilo dovolj za zmago proti Boston Celtics, ki so jezernike premagali za 22 točk (130:108).

Pri ekipi iz mesta angelov je bil povsem neopazen Russell Westbrook z 12 točkami. Zato pa se je pri keltih izkazal Jayson Tatum s 37 točkami in 11 skoki. Marcus Smart je dosegel 22 točk, nekdanji jezernik Dennis Schröder je bil zraven z 21 točkami.

Najboljši pri Lakers je bil Anthony Davis z 31 točkami. Povedal je, da je bil James "videti kot stari James", vendar je hkrati dodal, da se bo ekipa neizogibno morala prilagoditi, potem ko je igrala dva tedna brez njega.

James je dejal, da je treba odpraviti z nihanji v igri, še zlasti po padcu Lakers v tretji četrtini, vendar pa je v isti sapi dodal: "Ni panike."

"Ta občutek nujnosti zmage bi moral biti vedno tu, ko smo na parketu. Ugotoviti moramo, kako lahko ta občutek nujnosti ohranimo celotnih 48 minut," je dejal James, ki se, kot je dejal, počuti v redu.

Košarkarji Golden State Warriors so vpisali še 14 zmago v sezoni ter se utrdili na vrhu zahodne konference. S 105:102 je padel Detroit. V vrsti Golden Stata ni bilo Stephena Curryja, najboljši bojevnik je bil Jordan Poole z 32 točkami.

Izidi:
Charlotte Hornets - Indiana Pacers       121:118
Detroit Pistons - Golden State Warriors  102:105
Boston Celtics - Los Angeles Lakers      130:108
Brooklyn Nets - Orlando Magic            115:113
Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder   96:89
New Orleans Pelicans - LA Clippers        94:81
Denver Nuggets - Chicago Bulls           108:114
(Vladko Čančar ni bil v postavi Denverja)
Phoenix Suns - Dallas Mavericks          112:104
(Luka Dončić ni bil v postavi Dallasa)
Sacramento Kings - Toronto Raptors        89:108
(Goran Dragić ni igral za Toronto)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.