Šport > Košarka
20752 ogledov

KP-ja vprašali, kako je igrati brez Dončića, odgovor pove vse

porzingis Print Screen
Slovenski košarkar je zaradi poškodbe gležnja s klopi spremljal poraz njegovega moštva proti Phoenix Suns.

Dallas Mavericks so ob odsotnosti poškodovanega Luke Dončića izgubili srečanje s Phoenix Suns (98:105). Moštvi se bosta Footprint Centru v Arizoni znova pomerili že v noči na soboto in čeprav je status slovenskega košarkarja še vprašljiv, trener Jason Kidd ne izključuje možnosti, da bi lahko Luka že zaigral.

"LD je v fazi zdravljenja. Videli bomo, kakšno bo njegovo počutje v četrtek," je povedal ameriški strateg.

klop dončić marjanović NBA Šport Dallas se je prvič v sezoni moral znajti brez Dončića

Dončić, ki si je tekmo s Phoenixom ogledal s klopi, se je naokrog sprehajal brez pomoči bergel ali drugih pripomočkov, prav tako pri njegovi hoji ni bilo opaziti šepanja, kar je lep obet za petkovo tekmo. Po poročanju ameriških medijev je med ogrevanjem zmetal celo nekaj žog, toda brez skakanja.

Kidd je bil kljub porazu zadovoljen s predstavo svojih varovancev, ni pa želel ugibati, kako bi se razpletel obračun, če bi imel na voljo tudi Dončića.

"Ne vem, kaj bi se zgodilo, če bi Luka igral. Fantje, ki so igrali, so dali vse od sebe. Žal je malo zmanjkalo. To je bila pomembna lekcija za nas. Lahko se zgodi, da bo imel Luka težave z osebnimi napakami ali pa bo moral počivati zaradi poškodbe. Upam, da bo to fantom dalo samozavest, da lahko tekmujejo na najvišjem nivoju," je povedal trener.

"Navadili smo se, da Luka odloča"

Kristaps Porzingis, ki je proti Phoenixu zbral 21 točk, osem skokov in sedem podaj, je priznal, da so se brez Dončića na parketu počutili izgubljene. 

"Čudno je bilo igrati brez Luke. Običajno je on tisti, ki dirigira vsak napad, tako pa smo se vsi samo spogledovali, katero akcijo odigrati. Mislim, da smo bili v tem pogledu premalo pripravljeni. Navadili smo se, da nekdo vedno odloča, kaj bomo odigrali. Tudi če bo Luka izpustil naslednjo tekmo, verjamem, da bomo precej boljši," je dejal Latvijec.

kristaps porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice