Šport > Košarka
2302 ogledov

Takšne so možnosti, da Luka zaigra že danes

luka dončić Profimedia
Luka Dončić je vprašljiv za današnjo tekmo.

Po pravilih morajo košarkarski klubi v ligi NBA pred tekmami sporočiti status svojih poškodovanih igralcev. Gre za prakso, ki po mnenju mnogih pomaga predvsem igralcem pri športnih stavah in 'fantasy' ligah, čeprav tega vodilni možje ameriških lig ne priznavajo. Tako kot v NFL ima tudi NBA za svoje športnike na voljo štiri statuse: poškodovan (out), dvomljiv (doubtful), vprašljiv (questionable) in verjeten (probable).

Pri statusu out obstaja 0 odstotkov možnosti, da bi igralec zaigral na naslednji tekmi, pri statusu doubtful se takšen odstotek povzpne na 25 odstotkov, pri questionable na 50, pri probable pa na 75.

Leta 2011 so pri Wall Street Journalu sicer objavili raziskavo, ki je za NFL podala 'resnične' odstotke za omenjene kategorije, podatke so analizirali od leta 2006. Dejansko na tekmah zaigrajo le trije odstotki tistih, ki so v kategoriji dvomljivi, vprašljivi so se približali 55 odstotkom, verjetni pa so imeli kar več kot 90 procentov možnosti, da zaigrajo. 

Tokrat se je pred današnjo večerno tekmo proti Clippers (ob 21.30 po slovenskem času) med vprašljivimi znašel tudi slovenski as franšize Dallas Mavericks, možnosti za nastop Luke Dončića so tako, če upoštevamo raziskavo WSJ in jo prenesemo na ligo NBA, nekaj več kot 50-odstotne. Pri Dallasu so namreč ponoči status poškodovanega Slovenca iz kategorije doubtful dvignili na questionable.

Luka je sicer zaradi zvina gležnja in kolena, v zaključku tekme proti Denverju je na njegovo nogo padel Austin Rivers, izpustil dvoboja s Phoenixom. Najbolj vroča ekipa lige, ki je nanizala 11 zaporednih zmag, je ob odsotnosti Slovenca Dallas dvakrat premagala z boljšo igro v četrti četrtini.

Komentarjev 1
  • Jewell_Hart 11:30 21.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice