Šport > Košarka
1826 ogledov

Sodniki zabili žebelj v krsto Dallasa, to je trenutek, ki buri duhove

jalen brunson Profimedia
Sodniška odločitev je imela pogubne posledice za teličke.

Dallas Mavericks so morali v noči na ponedeljek v ligi NBA priznati premoč Los Angeles Clippers (91:97). S tem so izgubili še tretjo zaporedno tekmo, na kateri so zaigrali brez poškodvanega Luke Dončića

Razplet tekme v Staples Centru je krojila tudi pomembna sodniška odločitev manj kot minuto pred iztekom, ki je tako rekoč zapečatila usodo domačega moštva.

kristaps porzingis NBA Šport Dallas brez Dončića tone vse globlje

Jalen Bruson je pri zaostanku z 89:94 uspešno izvedel polaganje in pri tem izsilil še dodaten prosti met. Če bi ga zadel, bi se domačim 52 sekund pred koncem približali na vsega dve točki zaostanka.

Toda Clippersi so po prodoru Brunsona zahtevali pregled posnetka, sodniki pa so se po posvetovanju z videotehnologijo odločili, da je košarkar Dallasa storil osebno napako v napadu.

Dallas je tako namesto dveh oziroma treh točk vpisal izgubljeno žogo, gostje pa so s košem Reggieja Jacksona pobegnili na 96:89 ter tako pol minute pred koncem razrešili vse dvome o zmagovalcu.

Kri zalila obraz Šport LeBron James ga je treščil s pestjo, izbruhnil je popoln kaos

"Mislil sem, da je bila storjena osebna napaka nad Brunsonom. Zdelo se mi je, da je bil prodor dober. Izzvali so odločitev in prišlo je do razveljavitve. To je bila čudna akcija, saj smo izgubili dve točki in obenem še žogo. Žal so sodniki spremenili odločitev. Takšna so pač pravila," je dejal trener Jason Kidd.

Brunson, drugi strelec Dallasa z 20 točkami, več od njega jih je dosegel le Kristaps Porzingis (25), je sodniško odločitev označil za napačno.

"Nisem se dotaknil Manna (Terranca, op. a.), vendar tega očitno niso videli, tako da sem z mislimi že pri naslednji tekmi. S košem bi bili samo en napad oddaljeni od zmage, to je bila pomembna odločitev," je komentiral Brunson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.