Šport > Košarka
13589 ogledov

Luka med tekmo napadel tekmeca: "Si je*eno..."

Luka Dončić Profimedia
Dončićeve tekme proti Los Angeles Clippers so postale nekaj posebnega.

Če izvzamemo, da obe ekipi tekmujeta v isti Zahodni konferenci, Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers skozi zgodovino nikoli niso veljali za ravno velike rivale, vse pa se je spremenilo s prihodom Luke Dončića.

Dallas je namreč potem, ko je na naboru leta 2018 zadel terno s prihodom Luke Dončića, začel (zaenkrat precej nesupešno) okoli mladega Slovenca graditi ekipo, s katero namerava v prihodnosti krojiti sam vrh lige NBA, istočasno pa so Los Angeles Clippers po prihodu Paula Georga in Kawhija Leonarda sestavili moštvo, ki vsako leto kandidira za naslov.

Imamo torej ekipo, ki trenutno velja za pravega velikana Zahoda ter ekipo, ki si jo želi s tega mesta sama spodriniti, obenem pa ima v svojih vrstah sila karizmatičnega zvezdnika, ki že pregovorno zablesti na ravno največjih tekmah. Novo rivalstvo je tako postalo neizbežno...

Luka Dončić Video Šport Ko je bil Dončić poškodovan, je nekdo že "vzel" njegovo številko!

Vse se je začelo pred dobrim letom v "mehurčku", ko je Luki prvič uspelo svoje Mavericke pripeljati v končnico, kjer so jim vsi napovedovali, da jih bodo močno favorizirani Clippers pometli z igrišča, toda Luka je igral naravnost fantastično in ekipa iz mesta angelov se je morala poslužiti vseh možnih umazanih taktik, da so na koncu le napredovali.

Rivalstvo pa se je še poglobilo letos, ko sta se obe ekipi ponovno srečali v prvem krogu končnice, ko so s porazi v rednem delu Clippers namerno ciljali, da bi v playoffu ponovno naleteli na Dončićevo ekipo. Clippers so ob novi poplavi umazanih taktik na koncu še enkrat zmagali, a so zato potrebovali kar sedem tekem, Luka pa je tekom celotne serije znova dokazoval, da je na tekmah s Clippers še dodatno podžgan ter naravnost nezaustavljiv.

Navijači so tako z nestrpnostjo pričakovali nove tekme obeh velikih sovražnikov, a so bili sprva razočarani, saj je Luka zaradi poškodbe izpustil prvo izmed dveh zaporednih tekem in zdelo se je, da bo tudi na drugi tekmi manjkala ta osrednja figura tega velikega rivalstva. Toda temu ni bilo tako... Luka je stisnil zobe ter poskrbel za še eno košarkarsko poslastico.

V 41:09 minute igre je Dončić dosegel 26 točk, dodal še devet skokov in devet podaj ob eni ukradeni, šestih izgubljenih žogah ter dveh blokadah. Iz igre je Ljubljančan zadel devet od 21 metov, 4/11 za tri. S 30 točkami se je izkazal tudi Kristaps Porzingins, pri poražencih pa je 31 točk dosegel Reggie Jackson.

Dallas je sicer slabše začel dvoboj in v prvi četrtini takoj zaostal za 11 točk, ob polčasu pa je bila razlika šest točk v korist moštva iz mesta angelov. Dončić je nato s sijajno tretjo četrtino, v kateri je dosegel 15 točk, poskrbel za preobrat in vodstvo gostov za štiri točke.

V izenačeni zadnji četrtini so Clippers skušali podvajati vse bolj utrujenega Dončića, a je z dobrim kroženjem žoge Dallas prihajal do odprtih metov za tri točke in povedel za deset točk (102:92). Clippers po zaslugi dobre obrambe gostov nato niso zadeli slabe štiri minute, v zadnjih dveh pa pripravili preobrat. Trojko za izenačenje je ob zvoku sirene zadel Paul George (26 točk).

V podaljšku so Mavericks ohranili mirne živce, povedli za osem točk (112:104), jeziček na tehtnici pa je bil predvsem Porzingis s šestimi točkami in skokom v napadu, trojko pa je vmes zadel še Maxi Kleber.

Luka Dončić Vrnitev Dončića Šport Luka odličen, tekmecu ni pomagala niti nora trojka za podaljšek

Tekma pa je že po svoji stari navadi poskrbela tudi za nekaj malega kontroverznosti, za katero je tokrat skrbel predvsem Luka, ki še ni pozabil umazanih taktik, s katerimi se ga Clippers lotijo vsako tekmo.

Luka je tako med drugim prejel celo tehnično napako, ko je po novem košu svojemu čuvaju Terancu Mannu zavpil, da je "je*eno premajhen", da bi ga lahko pokrival, medtem ko pri enem izmed prevzemanj ni ostal dolžan niti Isaiah Hartensteinu, ko je že drugič zapored zadel preko njega. "Ne more me je*eno pokrivati," je zaklical Luka, ko se je obrnil proti gostujočim navijačem.

 

Komentarjev 1
  • Margaret_Marshall 15:12 24.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice