Šport > Košarka
8890 ogledov

Razkrito, zakaj si je Luka tako želel vrnitve prav za to posebno tekmo

Saša Dončić Profimedia
Dončić je ob vrnitvi pomagal prekiniti negativni niz Dallasa, obenem pa je z odlično partijo poskrbel za dobro voljo prav posebnega gosta na tribunah.

Slovenski košarkarski zvezdnik Dallas Mavericks Luka Dončić se je ponoči vrnil po poškodbi gležnja in kolena. V severnoameriški ligi NBA je ob gostujoči zmagi po podaljšku proti Los Angeles Clippers s 112:104 dosegel 26 točk in pomagal prekiniti niz treh zaporednih porazov moštva iz Teksasa.

Dvaindvajsetletni Ljubljančan je zaradi poškodbe levega gležnja in kolena izpustil prav zadnje tri tekme Dallasa, tokrat pa je pred drugim zaporednim obračunom s Clippers dobil zeleno luč za vrnitev na parket in svojemu moštvu takoj pomagal do desete zmage v sezoni. Ta pa je bila težko prigarana.

V 41:09 minute igre je Dončić dosegel 26 točk, dodal še devet skokov in devet podaj ob eni ukradeni, šestih izgubljenih žogah ter dveh blokadah. Iz igre je Ljubljančan zadel devet od 21 metov, 4/11 za tri. 

Luka Dončić Vrnitev Dončića Šport Luka odličen, tekmecu ni pomagala niti nora trojka za podaljšek

"Pošteno sem bil utrujen po koncu. Prva tekma nazaj in takoj podaljšek. Bilo je naporno, a smo zmagali in to je vse, kar šteje. Srečen sem, ker sem se vrnil. Zjutraj smo dejali, da bomo storili vse, da bom na parketu. Po popoldanskem počitku sem se zbudil dobro razpoložen in pripravljen na tekmo," je na tiskovni konferenci po obračunu dejal Ljubljančan.

S tribun v Staples Centru pa ga je tokrat spremljal tudi oče Saša Dončić, zaradi česar naj bi bil Luka še posebno motiviran: "Zaradi tega je vedno poseben občutek. Res sem si močno želel odigrati to tekmo. Moram se zahvaliti zdravniškemu osebju, opravili so odlično delo in mi pomagali, da sem lahko zaigral," je še po tekmi dejal slovenski zvezdnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice