Šport > Košarka
39561 ogledov

Priznani analitik udaril: "Luka se je popolnoma zapustil!"

Luka Dončić Profimedia
V slovitem podcastu je eden izmed analitikov udaril po najboljšem igralcu ekipe Dallas Mavericks, ker naj ne bi bil dovolj dobro pripravljen na novo sezono.

Eden najboljši košarkarjev lige NBA Luka Dončić ima očitno novega kritika, saj so The Ringerjevega Jonathana Tjarksa zmotili Lukovi počasni vstopi v sezono, ko porabi kar nekaj tekem, da najde pravo formo. Tjarks je namreč prepričan, da se Luka preveč zapusti med poletjem.

Luka Dončić Očetov pogled Šport Lukov oče spregovoril o tem, ali je Dallas pravo moštvo za njegovega sina

"Luka ima vedno težaven vstop v sezono. Luka je več kot očitno eden tistih igralcev, ki sledijo principu, da se v formo spravijo šele z igranjem tekem. Poleti se popolnoma zapusti. Počasi s tekmami pride v pravo formo in to dostikrat ne izgleda niti najmanj dobro," je bil kritičen Tjarks v enem svojih podcastov, tokrat v družbi Billa Simmonsa.

Težko je zaključiti, ali ima Tjarks resnično prav in se Luka poleti precej zapusti, ali pa preprosto potrebuje nekaj tekem, da pač ujame pravi strelski ritem. Toda v četrti sezoni v ligi NBA je postalo več kot očitno, da Luka resnično potrebuje kar nekaj tekem, da najde svojo pravo "MVP formo", s katero potem nadaljuje do konca sezone.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka se je sicer več kot uspešno vrnil po poškodbi gležnja in kolena, saj je bil eden najboljših ob zmagi nad Clippers (26 točk, 9 skokov, 9 asistenc) in ob nesrečnem porazu z Wizards (33 točk, 4 skoki, 10 asistenc), toda pred poškodbo kljub odličnemu začetku Dallasa (9-4 do Lukove poškodbe) ponovno ni izgledal kot čisto pravi Luka.

Povprečno je dosegal malo manj kot 25 točk, kar je seveda izjemno, a vendarle ne na nivoju prejšnjih sezon, saj je imel nižje povprečje le v svoji "rookie" sezoni. Obenem pa si je v letošnji sezoni vzel rekordno število metov, saj na tekmo povprečno vrže kar 21,5-krat, iz igre pa meče 43,4-odstotno ter 30,8-odstotno za tri točke. Oboje sta najslabša odstotka njegove NBA kariere.

Luka Dončić Navdušili dvorano Šport Luka in Saša Dončić s to hollywoodsko zvezdo poskrbela za pravi šov

Če pogledamo še malce širšo sliko, je oktober za Dončića daleč najslabši mesec, saj tekom kariere na 18 tekmah povprečno dosega za njegove ambicije le slabih 21,8 točk, ob komaj 44,6-odstotnem metu, medtem ko se že novembra številke povzpnejo na 25,9 točk na tekmo ter 46,3-odstotni met iz igre.

Ali se Luka poleti resnično zapusti, kot trdi Tjarks, ne vemo, veseli nas lahko le dejstvo, da so Dallas Mavericks začeli sezono z razmerjem 10-8 in so peta najboljša ekipa Zahoda... Kaj šele bo, zdaj ko je Luka počasi ujel svojo pravo formo!

Komentarjev 3
  • Avatar Lan Vovk
    lan3 19:47 29.november 2021.

    Dajmo Luka! Super si:)

  • izy 06:54 29.november 2021.

    Luka je profesor košarke! Vsako tekmo pa res ne mora dati +30pik , 10 skokov in 10 podaj, v obrambi ga krijejo po trije, štirje igralci, pa še na OI v Tokio je bil, tko da psssttt

  • jakec1575 21:48 28.november 2021.

    Luka ima kljub zasebnemu kuharju prevec mascobnega tkiva. Ne vpliva pa njegov neatletski stil igre. Njegova sposobnost je v slow stepu in slow handu ter razsuvamju ritma nasprotniku.

Sorodne novice