Šport > Košarka
11531 ogledov

Zato Lukovi navijači tako norijo nad vodstvom kluba iz Dallasa

Luka Dončić Profimedia
Navijači Dallasa zadnje čase vse pogosteje kažejo svoje nezadovoljstvo.

Lastnik NBA ekipe Mark Cuban je pred leti veljal za velikega junaka Dallasa, saj je s tamkajšnjimi Mavericki zgradil šampionsko ekipo, ki je leta 2011 celo osvojila prstan NBA prvakov.

Toda od takrat je minilo že več kot deset let in z izjemo izbora Luke Dončića na naboru leta 2018 se vodstvo ekipe Dallas Mavericks ni niti malo izkazalo.

Pri Dallasu so namreč uspeli nemudoma razdreti šampionsko ekipo, končnica je nenadoma postala le pobožna želja, ekipa pa je bila iz leta v leto slabša, dokler se leta 2018 ni zgodil čudež.

Pri ekipi Atlanta Hawks so bili namreč pripravljeni zamenjati svoj tretji izbor na naboru v obliki Luke Dončića za Dallasovega petega v obliki Traeja Younga.

Mavericks so tako dobili svojega novega junaka, za katerega so obljubljali, da bodo okoli njega zgradili šampionsko ekipo. Toda leta so minevala, Dallas pa je postajal boljši zgolj zaradi Lukovega napredka, ne pa zaradi kakšne krepitve kadra. Toda pri Dallasu so ves čas mirili navijače "počakajte na konec sezone 2021, takrat bodo na voljo največji NBA zvezdniki"...

Reggie Bullock | Avtor: Profimedia Profimedia

In že smo v sezoni 2021/22, največja okrepitev med obema sezonama pa je bil Reggie Bullock. Reggie Bullock! Košarkar, ki na 21 tekmah letošnje sezone povprečno dosega manj kot 6 točk! Košarkar, kateremu naj bi Luka s svojo igro pripravil odprte mete za tri točke, slednji pa naj bi jih zadeval kot za stavo? A za tri točke letos meče z manj kot naravnost katastrofalno 28-odstotno uspešnostjo?

Kar pa najbolj boli vse navijače Dallasa, ki zadnje čase preko socilanih omrežij vse glasneje izražajo svoje nezadovoljstvo, je dejstvo, da če pogledamo, kakšno postavo je imel Dallas točno pred dvema letoma, torej decembra leta 2019, ugotovimo, da je letošnja postava verjetno celo dosti slabša, kot je bila takrat.

Za Dallas so na tekmi pred dvema letoma namreč igrali Dončić, Tim Hardaway jr, Dorian Finney-Smith, Kristaps Porzingis, Dwight Powell, Seth Curry, Maxi Kleber, Jalen Brunson, Dornell Wright, Justin Jackson, Boban Marjanović, Courtney Lee in J.J. Barea.

Do decembra 2021 je tako Dallas izgubil Curryja, Wrighta, Jacksona, Leeja in Bareo, medtem ko ima po novem v svojih vrstah še Mosesa in Sterlinga Browna, Treya Burka, Willieja Cauley-Steina, Bullocka, Josha Greena in Franka Ntilikino.

Seth Curry | Avtor: Epa Epa

Z drugimi besedami, Dallas je v zadnjih dveh sezonah okrepil svojo rotacijo z igralci sumljive vrednosti, medtem ko je izgubil enega izjemno pomembnega košarkarja v obliki Setha Curryja, ki bi s svojim načinom igre in odličnim metom za tri točke izjemno ustrezal igri Luke Dončića.

Dallas je sicer verjetno res boljša ekipa, kot je bil pred dvema letoma, a zgolj zaradi napredka nekaterih svojih mladih košarkarjev (Dončić, Brunson), medtem ko je igralski kader kljub vsem obljubam iz leta v leto slabši! Lukovi navijači se tako sprašujejo, kaj je zdaj s tisto obljubo, da bo Dallas okoli Dončića zgradil šampionsko ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice