Šport > Košarka
2937 ogledov

Legendarni slovenski košarkar: "Potreboval sem dve leti, da se sprijaznim"

beno udrih detroit pistons EPA
Nekdanji slovenski reprezentant Beno Udrih je uradno sklenil kariero profesionalnega košarkarja.

Eden najboljših slovenskih košarkarjev, dvakratni prvak lige NBA Beno Udrih, je več kot tri leta po zadnji odigrani tekmi tudi uradno končal svojo kariero.

Nekdanji slovenski reprezentant, ki se je med košarkarsko elito onkraj luže obdržal dolgih 13 let (2004-2017), je nazadnje igral v dresu Žalgirisa, s katerim je leta 2018 osvojil tretje mesto na zaključnem evroligaškem turnirju Final Four.

Beno udrih Žalgiris | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pravijo, da profesionalni športnik umre dvakrat - prvič, ko nisi več zmožen igrati svojega športa. Potreboval sem dve leti, da se sprijaznim in oznanim konec moje kariere," je zapisal nekdanji slovenski reprezentant, trenutno član strokovnega štaba New Orleans Pelicans, kjer skrbi za razvoj mladih košarkarjev.

beno udrih memphis grizzlies nba | Avtor: EPA EPA
"13 zaporednih let in dva naslova prvaka je več, kar sem si kot fant iz majhne slovenske vasice kadarkoli upal sanjati. Užival sem v vsakem trenutku. Košarka je bila del mojega poklicnega življenja od 16. leta dalje in upam, da se to ne bo nikoli spremenilo. Tako močno, kot sem si v otroštvu želel postati profesionalni košarkar, si zdaj želim postati trener. Upam, da bom lahko delil svoje znanje in pomagal voditi bodoče generacije, tako kot so drugi vodili mene. Hvala vsem navijačem in tistim, ki so me podpirali na moji poti, še zlasti pa moji družini. Vesel sem, da sem že drugo sezono trener pri Pelikanih," je dodal 39-letnik.

Udrih je igralsko kariero leta 2018 sklenil pri Žalgirisu, pred tem pa je 13 let prebil v ligi NBA. Leta 2004 je kot novinec zaigral za San Antonio, s teksaško franšizo je dvakrat postal prvak lige, 2007 se je preselil v Sacramento, 2011 v Milwaukee, v letu 2013 je bil pri Orlandu in New Yorku, iz slednjega je naslednje leto sledila selitev k Memphisu, leta 2015 pa je pri Miamiju združil moči z Goranom Dragićem. Leta 2016 se je nato pridružil še Detroitu, ki je postal še njegov osmi klub v ligi NBA.

Igral je tudi za Hopsi Polzelo, Union Olimpijo, Maccabi Tel Aviv, Avtodor Saratov, Olimpio Milano, zbral pa je tudi 17 nastopov za slovensko izbrano vrsto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beno Udrih (@benoudrih19)

Komentarjev 1
  • Jean_Dawkins 15:32 29.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice