Šport > Košarka
8741 ogledov

Luka brutalno iskreno o očitkih, da je pretežek: "Mogoče sem preveč..."

Luka Dončić Profimedia
Dončić je ob svoji vrnitvi na parket in tesnemu porazu z Brooklynom spregovoril o očitkih, da ni dovolj dobro pripravljen vstopil v novo sezono.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je kljub dobri predstavi ob vrnitvi po poškodbi izgubil s svojimi Dallas Mavericks proti Brooklyn Nets z 99:102. V severnoameriški ligi NBA ima Dallas po petem zaporednem porazu zdaj negativno razmerje zmag in porazov 11-12. Domače moštvo iz Teksasa je dobro začelo dvoboj in na tekmi celo vodilo s 17 točkami, a se moštvo mrežic ni predalo in je v zadnji četrtini ob slabi igri Dallasa celo uspelo priti do velikega preobrata.

Slovenski as je ob vrnitvi na parket, izpustil je eno tekmo zaradi poškodbe gležnja in palca na roki, dosegel 28 točk, iz igre pa je zadel devet od 21 metov. Za tri je zadel tri od enajstih, s črte prostih metov pa sedem od osmih. Obenem je zbral še šest skokov in devet podaj ob le eni izgubljeni žogi v 36:33 minute na parketu.

Luka Dončić NBA Šport Dončić blestel, vse je šlo po maslu, nato pa je odločal en met

Dallas je tako izgubil še osmo od zadnjih desetih tekem in vse glasnejše so ponovno govorice, da Luka v sezono vstopi ne dovolj dobro pripravljen, saj naj bi se poleti preveč zapustil. Omenjeni kritiki sicer pozabljajo, da je Dallas z zdravim Dončićem na začetku sezone imel celo izkupiček devetih zmag in štirih porazov ter da se je črna serija začela šele z Lukovo poškodbo, ki pa je bila zgolj splet nesrečnih okoliščin in ne slabe pripravljenosti, saj mu je nasprotnik padel na nogo in ujel Lukov gleženj in koleno pod vso svojo težo.

Dallas nato brez Dončića ni uspel dobiti niti ene tekme, tako da je naravnost brezsmiselno, da se mora Luka braniti pred javnostjo glede svoje pripravljenosti: "Vem, da moram igrati bolje. Imel sem dolgo poletje. Bili smo na olimpijskih igrah, nato sem si vzel tri tedne prosto, malce sem se odpočil, oddahnil, mogoče celo preveč," je po tekmi ameriškim medijem dejal Dončić. Potrebno je tudi poudariti, da je ponovno vso tekmo igral z bolečinami v gležnju, a vseeno bil najboljši na igrišču. "Še vedno boli. Poskušam igrati, trenirati, ampak vseeno boli," je za Dallasovo spletno stran dodal 22-letni Ljubljančan.

Naslednja tekma moštvo Dallasa, ki zdaj zaseda sedmo mesto zahodne konference, čaka že v noči na četrtek v gosteh proti Memphis Grizzlies.

Komentarjev 1
  • Avatar Lillianna27
    Lillianna27 23:08 08.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice