Šport > Košarka
4008 ogledov

Luka o eni najbolj emocionalnih tekem: "Vsekakor bo zelo čustveno"

luka dončić rick carlisle
Tekma med Indiana Pacers in Dallas Mavericks bo zagotovo nekaj posebnega. Tudi za Luko Dončića.

Dallas Mavericks so vstopili v eno najbolj zahtevnih obdobij sezone, saj imajo v devetih dneh na razporedu kar šest tekem, od tega kar tri zapored v gosteh.

Serija se je začela v noči na sredo z domačo tekmo proti Brooklynom (poraz s 99:102), nadaljevala danes zjutraj z gostujočo tekmo proti Memphisu (zmaga s 104:96), medtem ko jih nato čakata še dve zaporedni gostovanji pri Indiani (v noči na soboto) in Oklahomi (v noči na ponedeljek), pred trodnevnim počitkom pa imajo še dve domači tekmi, proti Charlottu (v noči na torek) in Los Angeles Lakers (v noči na četrtek).

Rick Carlisle | Avtor: Profimedia Profimedia

Izmed vseh omenjenih tekem pa zagotovo najbolj odmeva prav njihova naslednja, ko bodo Mavericki v noči na soboto igrali proti Indiana Pacers njihovega nekdanjega trenerja Ricka Carlisla.

Slednji je kar 13 let vodil Dallas ter ga tudi popeljal do največjega uspeha v zgodovini, šampionskega prstana leta 2011, s katerim je postal zgolj eden izmed 11 ljudi, ki jim je uspelo osvojiti NBA naslov kot igralec in kasneje trener.

Do letošnje sezone, ko je vodenje Maverickov prevzel Jason Kidd, je bil tako Rick Carlisle edini glavni trener v Dončićevi NBA karieri in je imel ogromno vpliva na njegov razvoj. Prav zaradi tega bo tudi za Luka tekma proti Indiani in svojemu nekdanjemu trenerju nekaj posebnega.

"Na tekmi bo vsekakor zelo čustveno. Bil je pri nas deset, enajst, zdi se mi da celo več let. V Dallas je prinesel naslov, tu ga vsi spoštujejo, tako da je več kot očitno, da bo na tekmi mnogo čustev. Zagotovo se že zelo veselim te tekme," je o eni zaenkrat najbolj čustvenih NBA tekem spregovoril mladi slovenski as.

Dallas in Indiana se bosta sicer pomerila v noči na soboto, ob 1:00 po slovenskem času.

Komentarjev 1
  • Avatar Finnaliona
    Finnaliona 00:54 10.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice