Šport > Košarka
8747 ogledov

NBA uvedla veliko spremembo pravil, Dallas nemudoma reagiral

Jason Kidd Luka Dončić Profimedia
Zaradi koronskih ukrepov bodo NBA ekipam dovoljeni dodatni igralci.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA in združenje igralcev sta dosegla dogovor, da bodo lahko ekipe podpisale začasne dogovore z rezervnimi igralci, s katerimi bodo nadomestile tiste, ki zaradi protokolov za zajezitev epidemije covida-19 ne morejo igrati, poroča ameriška medijska mreža ESPN.

Novinar ESPN Adrian Wojnarowski je zapisal, da bo dogovor veljal do 19. januarja, ko bo NBA dala ekipam nadaljnja navodila. Dotlej pa bodo ekipe lahko pripeljale po eno zamenjavo za vsakega igralca, ki zaradi koronskih protokolov ne bo mogel igrati. 

Kot morda najpomembnejše dejstvo pri podpisovanju takšnih pogodb pa je potrebno izpostaviti, da se pogodbe začasnih igralcev ne bodo štele v tako imenovani "salary cap" in "luxury tax", se pravi v znesek, ki ga lahko ekipa nameni za plače vseh svojih igralcev, ter davek, ki ga mora plačati, če ta znesek preseže.

Luka Dončić Nov igralec Šport Dallas pripeljal Luki pomoč, navijači ponoreli ob imenu okrepitve

Eden izmed prvih takšnih primerov naj bi se zgodil prav v Dallasu našega Luke Dončića, ki je že dogovoril prihod prvega "začasnega" igralca, ki bo z Mavericks podpisal 10-dnevno pogodbo.

Seveda je možno, da ti začasni košarkarji tekom svojega igranja za novo ekipo dovolj navdušijo svoje delodajalce, da napravijo zanje prostor tudi po izteku začasne pogodbe, ki nato lahko postane trajna.

Liga je tudi sporočila, da bo povečala število testiranj med 26. decembrom in 8. januarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice