Šport > Košarka
5978 ogledov

Najbolj norih 5 sekund v zgodovini NBA! Kaj podobnega se ni zgodilo nikoli

Devonte' Graham Profimedia
Dve izmed najslabših ekip lige sta odigrali tekmo, ki si jo bomo zaradi dveh zgodovinskih trojk zapomnili za vse čase.

Le redki povsem nevtralni ljubitelji košarke so se v noči na četrtek odločili, da si izmed vseh tekem ogledajo prav obračun med New Orleans Pelicans in Oklahoma City Thunder, dvema izmed najslabših ekip v ligi. Toda tisti, ki so se vendarle odločili za spremljanje prav tega dvoboja, so bili priča neverjetni zgodovinski tekmi, ki se bo za vedno zapisala v anale lige NBA.

Pelicans so v gosteh slavili s 113:110, tekmo pa sta odločili dve neverjetni trojki v poslednjih petih sekundah tekme. Trojki sta bili dobesedno "neverjetni", saj se je prvič v celotni zgodovini lige zgodilo, da smo v zadnjih petih sekundah tekme videli dve zadeti trojki z oddaljenosti več kot devetih metrov.

Najprej je celotno domačo dvorano dvignil na noge Shai Gilgeous-Alexander, ki je vsega 1,4 sekunde pred koncem povsem izven ravnotežja skoraj s sredine igrišča uspel poravnati rezultat ter odpeljati svojo ekipo v podaljške. Tako so vsaj vsi mislili...

Toda drugačne načrte je imel Devonte' Graham, ki je izpod lastnega koša zadel trojko za zmago ter se s tem vpisal v zgodovino, saj je bila njegova zmagovita trojka daljša celo od 18 metrov ter s tem zmagoviti koš z največje razdalje v poslednjih 25 letih. Resnično tekma za zgodovino!

Komentarjev 4
  • tomaz0 20:40 18.december 2021.

    Napaka , zgodilo se je že na tekmi med Indiano in Chicago Bullsi, ko je Regie Miller zadel caa 3 sekunde pred koncem in povedel svoje moštvo v vodstvo, nato pa je Toni Kukoč v zadnji sekundi zadel trojko in so zmgali Bullsi.

  • Tana_Kerr 14:04 17.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • izy 09:25 17.december 2021.

    A res , v "poslednjih" petih sekundah tekme ?!?! Vsaj prevedite pravilno, ne samo prepisovati.

Sorodne novice