Šport > Košarka
5707 ogledov

Neverjeten preobrat v zvezi z necepljenim Irvingom

kyrie irving Profimedia
Zagrizeni anticepilec Kyrie Irving se vrača v moštvo Brooklyn Nets.

Newyorška košarkarska ekipa Brooklyn Nets je spremenila svojo "neizprosno politiko" do necepljenega Kyria Irvinga, ki bo po večmesečni odsotnosti spet združil moči s soigralci.

Ameriški branilec od začetka sezone ni smel prisostvovati na tekmah ali treningih, ker se ni želel cepiti proti koronavirusu.

K odločitvi kluba so v veliki meri pripomogla stroga zdravstvena pravila v zvezni državi New York, kjer lahko v zaprtih dvoranah še vedno igrajo in trenirajo samo polno cepljeni športniki.

Irving se kljub hudemu pritisku ni želel ukloniti zahtevam zdravstvene stroke, zaradi česar je bil pripravljen zastaviti celo svojo kariero.

kyrie irving | Avtor: Epa Epa

Čeprav bi teoretično lahko igral na gostovanjih v zveznih državah, kjer so pravila manj stroga kot v New Yorku, so se mu v moštvu raje odpovedali. Potem ko so do nedavnega trdili, da necepljenemu zvezdniku ne bodo dovolili vrnitve, dokler ne bo uredil cepilnega statusa, pa so si zdaj premislili. Razlog za ta nepričakovan preobrat je pomanjkanje igralcev, kar je posledica poškodb in okužb s koronavirusom.

"Odločitev smo sprejeli ob polni podpori igralcev in po skrbnem premisleku glede naših okoliščin, v katerih smo se znašli zaradi poškodb ter zdravstvenih in varnostnih protokolov," je sporočil generalni direktor franšize Sean Marks ter dodal, da bodo mrežice z Irvingom "boljša in bolj uravnotežena ekipa".

Irving do nadaljnjega ne bo smel igrati ali trenirati v zaprtih dvoranah v New Yorku, bo pa lahko ekipi pomagal na gostovanjih, kjer bodo to dovoljevala pravila. Mrežice bi sicer treninge lahko prestavile na drugo lokacijo ter tako zvezdniku omogočile udeležbo, vendar je trener Steve Nash to možnost pred časom zavrnil.

Zanimivo je, kako hitro so bili Netsi pripravljeni opustiti svoja stališča do necepljenega kadra, ko jim je enkrat začela teči voda v grlo. Še oktobra je Marks zatrjeval, da Irvingu ne bo dovolil igrati ali trenirati z ekipo, dokler "ne bo imel statusa polnopravnega udeleženca." "Nobenemu članu ekipe ne bomo dovolili, bi za nas igral z omejeno razpoložljivostjo," je bil odločen Marks. Očitno v sili hudič še muhe žre.

Komentarjev 3
  • Avatar Arliskolla
    Arliskolla 00:24 19.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • vzev 13:43 18.december 2021.

    Njemu je res potrebno čestitati za pokončno držo. Če bi bilo več takih, bi bilo sedaj precej bolje na svetu.

  • rd2dmk2 13:38 18.december 2021.

    kako so že naredili v Bayernu pr fuzbalu, vzel so plačo. me zanima kako zdej tile amerikanci znizujejo plačo cepljenim ? ali so se mogoče našopirili in poslali kakšen odšodninski zahtevek kar Feizerju ? ja ko hudič mora sili muhe ...prikaži večuhe žret je pa res hudič...

Sorodne novice